Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

apergia

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας, σας καλεί να πάρετε μέρος στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία, που κήρυξε για την Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2018, σε συντονισμό με δεκάδες άλλα Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και σωματεία, σε όλη τη χώρα, διεκδικώντας την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών, απορρίπτοντας τα ψέματα και τα ψίχουλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Ν.Δ, που υπόσχονται και οι δυο, με το μάτι στραμμένο στις εκλογές, ενώ στην πράξη στηρίζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Η Απεργία στις 14 Νοέμβρη είναι μια πρώτη απάντηση στη συνεχιζόμενη αντεργατική πολιτική, στα ψέματα και τις αυταπάτες που επιδίδεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μιλάει για επαναφορά και υποχρεωτικότητα, επεκτασιμότητα των ΣΣΕ, διατηρώντας τους αντεργατικούς νόμους, καθώς στη συντριπτική πλειοψηφία των κλάδων δεν υπάρχουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Την ίδια στιγμή εφαρμόζει το νόμο Βρούτση για τον κατώτερο μισθό, που πλέον μετονομάζεται σε νόμο Αχτσιόγλου - Βρούτση. Είναι ο νόμος, που όπως όλοι θυμόμαστε, είχε καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση και τώρα μαζί με τη ΝΔ τον εφαρμόζει, καταργώντας τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και η κυβέρνηση, με τον εκάστοτε υπουργό, θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό με κριτήρια, την "παραγωγικότητα", την "ανταγωνιστικότητα", την "απασχόληση", την "ανεργία", δηλαδή όλο το αντιδραστικό πλαίσιο που τσάκισε και τσακίζει μισθούς και δικαιώματα.

Να απαντήσουμε αγωνιστικά στην εργοδοτική επιθετικότητα που εκφράζεται με παραπέρα πετσόκομμα στους μισθούς, την εντατικοποίηση, τις απολύσεις, τις καθημερινές απειλές και την τρομοκρατία για όποιον διεκδικεί τα δικαιώματά του.

Να απαντήσουμε, καμία συμμετοχή της χώρας μας στα ΝΑΤΟικά σφαγεία, όπου εμπλέκει τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας την πολιτική αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, κάνοντας τη χώρα μας μια απέραντη στρατιωτική βάση για τους Αμερικανούς. Αυτή η πολιτική μυρίζει μπαρούτι, εμπλέκει τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς βάζοντάς την στο στόχαστρο πολεμικών αναμετρήσεων με τεράστιες συνέπειες για τους εργαζόμενους.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή στα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνει η κυβέρνηση, ότι όλα θα διορθωθούν τη στιγμή που κρατά ανέπαφο και επεκτείνει όλο το αντεργατικό πλαίσιο των τριών μνημονίων.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, απέναντι σε αυτή την κατάσταση σφυρίζει κλέφτικα και καλεί τους εργαζόμενους "να περιμένουν". Να περιμένουν, τι; Τη στιγμή που οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε γαλέρες και σπάνε ρεκόρ οι μισθοί πείνας και η δουλειά-λάστιχο! Αποδεικνύουν καθημερινά με τη στάση τους ότι είναι "άξιοι" εκφραστές του κοινωνικού διαλόγου και της κοινωνικής συνοχής, δηλαδή στο κατά πόσο οι εργαζόμενοι θα χάσουν και θα ξεχάσουν κατακτήσεις και δικαιώματα χρόνων. Για άλλη μια φορά αποτελούν το καλύτερο στήριγμα της μεγαλοεργοδοσίας και της κυβέρνησης. "Άξιοι"! αποκαλύπτονται γιατί δεν κάνουν μέλος της ΓΣΕΕ το Εργατικό Κέντρο Λαμίας ενώ πληροί όλες τις προϋποθέσεις, δεν θέλουν συνδικαλιστικές οργανώσεις που οργανώνουν τους αγώνες των εργαζομένων. Θέλουν Εργατικά Κέντρα σφραγίδα σαν το διασπαστικό και νόθο ΕΚΠΕΦ που θα οργανώνουν Σεμινάρια κατάρτισης, θα εξαπατούν τους εργαζόμενους, θα εμφανίζουν χιλιάδες εργαζόμενους ως μέλη και στις συγκεντρώσεις τους είναι τρείς και κούκος.

Ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας στα δικά μας χέρια.

Καλούμε όλα τα Σωματεία, όλους τους εργαζόμενους από όλους τους κλάδους στην Φθιώτιδα να δώσουν τη μάχη της συμμετοχής στην απεργία στις 14 Νοέμβρη, ενωμένοι, αγωνιστικά και μαχητικά μέσα από τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες να βγούμε όλοι στην απεργία, να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς.

Να πάρουμε όλοι μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λαμίας την Τετάρτη 14 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Πάρκου.

βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες! - Όχι τα κέρδη των λίγων!

Απεργούμε και διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.
  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.