Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

IMG 9717

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, συναντήθηκε με τη Διοίκηση, το Διοικητικό Προσωπικό και εκπροσώπους φοιτητών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, στην έδρα των  εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, με αντικείμενο την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Από την πλευρά των συμμετεχόντων εκφράστηκαν προβληματισμοί, ενστάσεις και αγωνίες σε σχέση με πτυχές των μέχρι σήμερα προτεινόμενων διατάξεων, όπως είναι η κατανομή του διδακτικού προσωπικού, η ύπαρξη οργανωμένων διοικητικών υπηρεσιών, η αντιμετώπιση του προβλήματος της λήξης των συμβάσεων σίτισης, φύλαξης και καθαριότητας, η μη ένταξη του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. σε κάποιο ομότιτλο τμήμα κ.ά.

Ο Βουλευτής επανέλαβε τη θέση πως με τη, μέχρι σήμερα, πρότασή του, το Υπουργείο υποβαθμίζει τη θέση της Λαμίας στον εθνικό χάρτη εκπαίδευσης. Την αντιμετωπίζει στρεβλά και άνισα σε σύγκριση με τις έδρες άλλων Περιφερειών της χώρας, διευρύνοντας το χάσμα που τη χωρίζει από αυτές, αφού η Λαμία δεν θα αποτελεί πλέον έδρα τριτοβάθμιου ιδρύματος, θα έχει μικρό μερίδιο στο σύστημα της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και μικρό αριθμό δομών έρευνας.

Σήμερα, οι συνθήκες για επανίδρυση και σταδιακή συγκρότηση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας είναι πιο ευνοϊκές από το παρελθόν: υφίσταται Σχολή με δύο Τμήματα που παρουσιάζουν καλή δυναμική, λειτουργεί διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών, υφίστανται αξιοποιήσιμες ακαδημαϊκές νησίδες στο ΤΕΙ, υφίστανται προϋποθέσεις για καλές υποδομές, αρκεί να υλοποιηθούν όσα είχαν ρυθμισθεί το 2014 και να αξιοποιηθούν οι υποδομές του ΤΕΙ.

Ακόμη συνεπώς και με τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, στο στρατηγικό στόχο της συγκρότησης ενός ποιοτικού και διεθνώς ανταγωνιστικού Πανεπιστημίου με έδρα τη Λαμία, που έτσι και αλλιώς είναι ζήτημα μακροχρόνιας συστηματικής και σοβαρής προσπάθειας, οφείλουμε να μείνουμε αταλάντευτοι και να βαδίσουμε με σχέδιο, τεκμηρίωση, ρεαλισμό και σταθερά βήματα προς αυτόν.