Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

mixelis gavroglou

Για το Πανεπιστήμιο Στερεάς (συνολικά 3 τμημάτων την περίοδο 2003-2013), την μετέπειτα Πανεπιστημιακή Σχολή Θετικών Επιστημών και το ΤΕΙ Στερεάς (τμήματα Λαμίας) στην πόλη μας, έχουν γίνει πλήθος συζητήσεων, σχολίων και ενεργειών.

Οι περισσότερες στη λογική των επιθυμιών ακόμη και της αντιπολιτευτικής λογικής. Ελάχιστες φορές αναφέρονταν σε συγκεκριμένα δεδομένα και στις προηγούμενες αποφάσεις.

Σήμερα μετά την δημοσιοποίηση του προτεινόμενου Σχεδίου Νόμου έχουμε πλέον τα δεδομένα.

 Ας τα περιγράψουμε παραβλέποντας την όλη προϊστορία:

Στη Λαμία σήμερα έχουμε 4 Τμήματα του ΤΕΙ Στερεάς: Τα Ηλεκτρονικής, Πληροφορικής, Φυσικοθεραπείας και Νοσηλευτικής. Επίσης και 2 Τμήματα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Το Πληροφορικής με κατεύθυνση την Βιοϊατρική και το Πληροφορικής.

Με το προτεινόμενο Σχέδιο Νόμου προβλέπονται για τη Λαμία:

1.Σχολή Θετικών επιστημών με 4 τμήματα: Τα δύο υπάρχοντα και επί πλέον Φυσικό και Μαθηματικό.

2.Σχολή Υγείας (τμήματα Λαμίας) με το προϋπάρχον τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ που αναβαθμίζεται σε πανεπιστημιακό και τμήμα Λογοθεραπείας, που  ιδρύεται. Άρα έξι συνολικά, πανεπιστημιακού επιπέδου, τμήματα και

3. Δυο επιστημονικά Ινστιτούτα: Ένα το «Ασφάλειας συστημάτων και επιστήμης δεδομένων» και ένα «Αποκατάστασης και ευεξίας».

Ως επίλογο, θα σημείωνα πως τα 6 υπάρχοντα τμήματα (4 ΤΕΙ και 2 ΑΕΙ) αντικαταστάθηκαν ή αναβαθμίστηκαν σε 6 πανεπιστημιακού επιπέδου, με αριθμό φοιτώντων φοιτητών μεγαλύτερο.

Ως εκτίμηση θα επισήμανα πως εάν όλοι οι τοπικοί παράγοντες είχαν την ευελιξία να αντιληφθούν την εξέλιξη της πορείας του εγχειρήματος και συντάσσονταν και με την άποψη της διεκδίκησης περισσοτέρων τμημάτων στην πόλη μας, πέραν του γενικού στόχου για Πανεπιστήμιο Στερεάς, σήμερα θα είχαμε περισσότερα τμήματα στη Λαμία.