Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

IMG 7359

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας επισκέφθηκε και συζήτησε με ελαιοπαραγωγούς, επιχειρηματίες και εργαζόμενους σε ελαιοτριβεία της περιοχής του Δήμου Καμένων Βούρλων.

Στη συνάντηση τονίστηκε η σημασία και η συμβολή του αγροτικού τομέα στην αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας και συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους ελαιοπαραγωγούς, μεταξύ των οποίων και το ζήτημα της μειωμένης παραγωγής τους, εξαιτίας, κυρίως, της μη έγκαιρης και ορθής αντιμετώπισης του φαινομένου του δάκου.

Ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε την αναγκαιότητα αποτελεσματικής αντιμετώπισης, από την πλευρά της Πολιτείας, του συγκεκριμένου προβλήματος και υπενθύμισε ότι είχε καταθέσει σχετικές Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις (αριθ. πρωτ. 488/19.10.2016, 3408/23.02.2016), επισημαίνοντας έγκαιρα το πρόβλημα.

Επιπλέον, ο Βουλευτής ανέπτυξε τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τον πρωτογενή τομέα, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του, μέσα από τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των αγροτών και τη μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας. Πρότυπο, με την παραγωγή ποιοτικών και υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντων, την εμπλοκή του παραγωγού στην τυποποίηση και την εμπορική προώθηση των προϊόντων, τον εξωστρεφή προσανατολισμό της παραγωγής και τη στήριξη πρωτοβουλιών για επενδύσεις στη μεταποίηση και εμπορία διαφοροποιημένων προϊόντων προστιθέμενης αξίας και υψηλής κερδοφορίας.