Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

stavrogiannis

«Η 3η Δεκεμβρίου έχει επιλεχθεί από τα Ηνωμένα Έθνη από το 1992 ως ημέρα αφιερωμένη στα “Άτομα Με Αναπηρία” και όχι “Άτομα με Ειδικές Ανάγκες”, όπως γινόταν η χρήση του όρου μέχρι το 2008 οπότε και άλλαξε επίσημα.

Το ζητούμενο της σημερινής ημέρας είναι "η πλήρης συμμετοχή και ισότητα", η οποία ορίζεται ως το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να συμμετέχουν πλήρως στη ζωή και την ανάπτυξη των κοινωνιών τους, να απολαμβάνουν συνθήκες διαβίωσης ίδιες με εκείνες των άλλων πολιτών και να έχουν ίσο μερίδιο στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Όσα δηλαδή εμείς θεωρούμε αυτονόητα.

Ακόμα κι αν οι περισσότερες χώρες έχουν υπογράψει τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), η διάκριση εξακολουθεί να υφίσταται και να στερεί από τους συνανθρώπους μας το δικαίωμα: στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην κίνηση στην πόλη, στον πολιτισμό, στην υγεία, στη συμμετοχή στα κοινά.

Μας υπενθυμίζει ότι τα άτομα με οποιαδήποτε αναπηρία είναι άνθρωποι ίσοι που δεν διαφέρουν καθόλου από όλους τους υπόλοιπους και δεν ξεχωρίζουν με κανέναν τρόπο, άνθρωποι με ίσα δικαιώματα και ως ίσους οφείλουμε να τους αντιμετωπίζουμε.»

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.