Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

sinedrio nd 587x330

Το 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας είχε ως κεντρικό στόχο να αναδείξει την πρόταση του κόμματος για την κοινωνική πολιτική, αναδεικνύοντας τις προτεραιότητες της Ν.Δ. να γίνει καλύτερη η ζωή όλων των Ελλήνων.

Και πρωτίστως της μεσαίας τάξης και των οικονομικά πιο αδύναμων πολιτών καθώς αυτοί -μαζί με τους συνταξιούχους- είναι που έχουν πληγεί περισσότερο από την πολυετή κρίση.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που δύο ομιλίες του Προέδρου της Ν.Δ. ήταν εστιασμένες κυρίως στη μέση ελληνική οικογένεια στην οποία η Ν.Δ. θέλει να ξαναδώσει ελπίδα. 

Από τις νέες προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνέδριο ξεχώρισαν δύο πολύ σημαντικές δεσμεύσεις της επόμενης κυβέρνησης της Ν.Δ.: 
Μια εμπιστοσύνη που δεν είναι ψευδεπίγραφη, όπως αυτή της φτηνής κολακείας, που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν τους απευθύνεται, αλλά μια εμπιστοσύνη που σημαίνει συγχρόνως ευθύνη.

Στον πρώτο προϋπολογισμό που θα καταθέσει, θα υπάρξει βοήθεια 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στο εξής στην Ελλάδα.

Και παράλληλα θα υπάρξει πρόβλεψη για αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της χώρας. 

O κ. Μητσοτάκης σηματοδότησε και εμπράκτως, πλέον, το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας σε νέα στελέχη από όποιο χώρο και αν προέρχονται.

Δεσμεύτηκε ότι από τις 10 Ιανουαρίου που συμπληρώνονται 3 χρόνια από την εκλογή του, η Ν.Δ. θα αρχίσει να ανακοινώνει δεκάδες νέα στελέχη τα οποία θα εμπλουτίσουν τα ψηφοδέλτιά της στις ερχόμενες εκλογές. Στη συντριπτική τους πλειονότητα, τα στελέχη αυτά, δεν είχαν μέχρι σήμερα σχέση με την ενεργό πολιτική. Και η Ν.Δ. θα τους ανακοινώσει εγκαίρως ώστε να τους γνωρίσει η κοινωνία.

Να γίνει σε όλους τους πολίτες αντιληπτό ότι μια καινούργια γενιά έρχεται για να εμπλουτίσει και να ανανεώσει το πολιτικό προσωπικό της χώρας.  Η γενιά που θα δώσει οξυγόνο και θα οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά.

Παράλληλα, όμως, απευθύνθηκε και στους παλιούς ψηφοφόρους της Ν.Δ. που έχουν απομακρυνθεί από το κόμμα τα τελευταία χρόνια, καλώντας τους να επιστρέψουν και να δώσουν το παρών στις κάλπες όποτε κι αν στηθούν.  Και βέβαια απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους των άλλων δημοκρατικών κομμάτων να εμπιστευθούν τη Ν.Δ. για την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα. Το άνοιγμα, άλλωστε, της Ν.Δ. σε άλλους χώρους και κυρίως αυτόν του κέντρου και της κεντροαριστεράς κατέδειξε και η πρόσκληση στο Συνέδριο προσώπων που δεν προέρχονται από τη Ν.Δ., στην ενότητα “ανοιχτό κόμμα, ανοιχτό βήμα”.   

  • Επαναβεβαίωσε την ισχυρή ενότητα του κόμματος. Κάτι που φάνηκε τόσο στις παρεμβάσεις των συνέδρων, όσο και στις τοποθετήσεις των κορυφαίων στελεχών της.
  • Υπογράμμισε το ευρωπαϊκό προφίλ, το διεθνές κύρος της Νέας Δημοκρατίας και την ισχυρή της φωνή της στην Ευρώπη, στοιχεία που τόνισε στην παρέμβασή του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ.
  • Εστίασε στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, κυρίως μέσα από τις δράσης του παράλληλου προγράμματος. To στοίχημα του brain gain, τις ανισότητες στην αγορά εργασία, την ψηφιακή εποχή, το διαδικτυακό εκφοβισμό. Και έδειξε ότι η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα που εξελίσσεται, συμβαδίζει με την εποχή της και προετοιμάζει τις απαντήσεις για τον κόσμο που έρχεται.

Το 12ο συνέδριο της ΝΔ τελείωσε με την εκλογή των μελών της Νέας πολιτικής επιτροπής. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όσους έθεσαν τον εαυτό τους στην κρίση των συνεδρων. Η ΝΟΔΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ συγχαίρει  για την εκλογής τους τα μέλη , κα Κωνσταντίνα Μπακαλιάνου, κ Ιωάννη Πατσιογιαννη, και κ. Κωνσταντίνο Σούλια.

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.