Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

4444 0

Ο Δήμος Λαμιέων, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδος, σε συνεργασία με όλους τους Δήμους-εταίρους της Π.Ε. ολοκλήρωσε την 9η διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, που είναι ωφελούμενοι και του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)».

Η διανομή σε όλους τους Δήμους ξεκίνησε τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στη Λαμία, που είναι και ο Δήμος με το μεγαλύτερο αριθμό των ωφελουμένων. Η διανομή πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη και τη βοήθεια των εργαζομένων από όλες τις Κοινωνικές δομές.

Δικαιούχοι του προγράμματος στο Δήμο Λαμιέων είναι 1995 οικογένειες. Διανεμήθηκαν 135 τόνοι από 30 διαφορετικά είδη τροφίμων, εκ των οποίων οι 80 τόνοι στο Δήμο Λαμιέων.

Ο Δήμος Λαμιέων, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, θα συνεχίσει να στέκεται έμπρακτα στο πλευρό της κοινωνίας που δοκιμάζεται και προς το σκοπό αυτό συμμετέχει εκ νέου στο πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)» και για το έτος 2019, με προϋπολογισμό ύψους 2.345.798,40 €, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων.

Στόχος μας, είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, μέσω της υποστήριξης ομάδων του τοπικού πληθυσμού που πλήττονται. Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τις Κοινωνικές δομές του Δήμου μας για να μπορούν να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στο έργο τους.