Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

sarakiotis ert

Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Απευθείας» και στους δημοσιογράφους Νίκο Μερτζάνη, Μάριον Μιχελιδάκη και Κώστα Λασκαράτο παραχώρησε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης.

Αρχικά, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας σημειώνοντας: «Καθημερινά συνομιλώ με νέους ανθρώπους και εδώ στην Αθήνα και κυρίως στην ιδιαίτερη πατρίδα μου τη Φθιώτιδα, οι οποίοι έχουν κοπιάσει για έτη και φθάνουν στην ηλικία των 30 ετών αδυνατώντας να βρουν εργασία αντίστοιχη των προσόντων τους. Συναντώ ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι έχασαν τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια της κρίσης και δεν μπορούν να αποκτήσουν μία νέα εργασία για να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης. Η οικονομική κρίση δεν ήταν απλά αριθμοί: Πίσω από κάθε αριθμό, υπάρχει ένας άνθρωπος. Η εκτίναξη της ανεργίας το 2014 στο 28% κρύβει χιλιάδες θλιβερές ιστορίες».

Στη συνέχεια, αναφορικά με την προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του επαίσχυντου «υποκατώτατου», η μείωση της ανεργίας στο 18% και η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας αποτελούν μερικές μόνο από τις κινήσεις της σημερινής κυβέρνησης».

Επίσης, ο κ. Σαρακιώτης απάντησε σχετικά με το φλέγον θέμα των ημερών, αυτό των «κόκκινων δανείων»: «Το Δεκέμβριο του 2011, τα «κόκκινα δάνεια» ανέρχονταν στα 52 δις ευρώ και τον ίδιο μήνα του 2014 είχαν εκτιναχθεί στα 98. Σήμερα βρίσκονται στα 85 δις ευρώ. Φθάνει αυτή η μείωση; Βεβαίως όχι, αλλά γίνεται μία προσπάθεια την οποία οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε. Ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών, οι 100 δόσεις που ίσχυσαν την άνοιξη του 2015, η νέα ρύθμιση των 120 δόσεων την οποία αναμένουμε τις επόμενες ημέρες και θα δώσει ανάσα σε πολλούς οφειλέτες, ο νόμος του Υπουργείου Εσωτερικών το 2016 που περιλαμβάνει «κούρεμα» τόκων και προσαυξήσεων για οφειλές προς τους δήμους. Με μία ρύθμιση δεν μπορούν να λυθούν όλα τα προβλήματα, αλλά βλέπουμε ότι το κυβερνητικό οπλοστάσιο είναι μεγάλο και η μάχη είναι διαρκής. Ο κόσμος με αυτά ασχολείται και αυτά τον προβληματίζουν και όχι ο Μαδούρο και η Βενεζουέλα».

Τέλος, ο Βουλευτής σχολίασε δεικτικά το «διαρκές αίτημα» της Ν.Δ. για εκλογές: «Δε θυμάμαι πόσες φορές έχω απαντήσει εδώ και τρία χρόνια στο αίτημα, που θέτει η Ν.Δ. για εκλογές. Λαμβάνει χώρα μία τιτάνια προσπάθεια επούλωσης των πληγών της μνημονιακής περιόδου και θεωρώ ότι αυτό πρέπει να είναι το μέλημά μας, όχι η εκλογολογία. Έχουν διαψευστεί πολλές φορές και θα διαψευστούν για ακόμη μία. Κανένας πολίτης δεν καίγεται για το αν το όνειρο του κ. Μητσοτάκη γίνει πραγματικότητα. Αντιθέτως, όλοι ενδιαφέρονται για τη σταθεροποίηση και βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος, την αύξηση του κατώτατου μισθού και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών».