Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

spanos

Σε συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Α. Χαρίτση και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Χουλιαράκη παραβρέθηκε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός, την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019.

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, είχε ως αντικείμενο συζήτησης την πρόσφατη υπουργική απόφαση για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης από τα χρηματοπιστωτικά  ιδρύματα που  τηρούν λογαριασμούς  προς στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Στη σύσκεψη οι φορείς εξέθεσαν τις αντιρρήσεις και τους προβληματισμούς τους για τα ζητήματα που  εγείρονται  από  την εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης, ενώ αποφασίστηκε η μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης εφαρμογής της υπουργικής απόφασης για τις 30 Ιουνίου, ενώ στο διάστημα που μεσολαβεί μια τεχνική ομάδα με μέλη από τα συναρμόδια Υπουργεία, την ΕΝΠΕ και την ΚΕΔΕ θα καθορίσουν τις λεπτομέρειες γύρω από την εφαρμογή της απόφασης.

Κατά την τοποθέτησή του ο Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Η απόφαση μεταφοράς των ταμειακών μας διαθεσίμων, δυστυχώς, αποτελεί μία ακόμη τροχοπέδη για την περιφερειακή διοίκηση. Οι λόγοι είναι πολλοί, τόσο θεσμικοί όσο και πρακτικοί. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπως και όλες οι Περιφέρειες της χώρας διαχρονικά συνδράμουν την κεντρική διοίκηση "βάζουν πλάτη" όταν και όπου υπάρχει ανάγκη. Το κύριο μέλημά μας, όμως, είναι να μην νοθευτεί ακόμη περισσότερο η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των Περιφερειών. Και φυσικά είναι σε λάθος κατεύθυνση κάθε ενέργεια που προσθέτει κι άλλη γραφειοκρατία και πολυπλοκότητα στην οικονομική  διαχείριση των ΟΤΑ.»