Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

silici ginaika

Συνελήφθησαν στις 15-02-2019 στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, 3 άτομα και συγκεκριμένα μία 36χρονη ημεδαπή, ένας 52χρονος ημεδαπός και μία 25χρονη αλλοδαπή.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, κατά συναυτουργία, τετελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και χρήση αυτής, και κατά περίπτωση, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, οι δράστες μετέβησαν στο Γραφείο Έκδοσης Διαβατηρίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας και προσποιούμενοι η μεν 36χρονη τη μητέρα της 25χρονης και ο δε 52χρονος τον παππού αυτής, προσκόμισαν σχετικό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας της 25χρονης, όπου παρουσιαζόταν ως ημεδαπή, προκειμένου να της εκδοθεί (απόπειρα υφαρπαγής) σχετικό Διαβατήριο από τις Ελληνικές Αρχές.

Κατά τη διάρκεια της προβλεπόμενης συνέντευξης, η 25χρονη υπέπεσε σε πληθώρα αντιφάσεων σχετικά με την οικογενειακή της κατάσταση, με αποτέλεσμα να προσαχθούν άμεσα στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, όπου διαπιστώθηκε ότι η 25χρονη είναι αλλοδαπή υπήκοος και στερούταν παντελώς των απαραίτητων εγγράφων νόμιμης διαμονής στη Χώρα μας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι αρχικά η 36χρονη και ο 52χρονος, το Νοέμβριο του 2002, παραπλανώντας Υπηρεσίες, κατάφεραν να δηλώσουν στα Δημοτολόγια του Δήμου Λαμιέων, ψευδή γέννηση παιδιού, γένους θηλυκού, τον Ιούνιο του 1996, το οποίο πιστοποιητικό στη συνέχεια το χρησιμοποίησαν προς όφελος της 25χρονης.

Επιπλέον, στις 05-02-2019, προέβησαν για 1η φορά στην έκδοση - υφαρπαγή σχετικού Δελτίου Ταυτότητας στην 25χρονη, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά και βασιζόμενοι στο παραπάνω Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, από όπου έγινε η απαραίτητη ταυτοποίηση των στοιχείων της, ενώ ακολούθως προέβησαν και σε έκδοση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.), από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το ανωτέρω Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, το οποίο θα ανακληθεί, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλα παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.