Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

pp5

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, παρουσίασε την Πλατφόρμα Διαλόγου Πολιτών του συνδυασμού «ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ».

«Όταν ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μας, είχα πει ότι το όραμα μας για το Δήμο θα μεταφράζεται σε ένα σχέδιο κοστολογημένο, με συγκεκριμένες προτάσεις και το οποίο θα φέρει την υπογραφή των Δημοτών, πριν από τις εκλογές του Μαΐου. Αυτό κάνουμε σήμερα πράξη, θέτοντας σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιό μας για το Δήμο της Λαμίας. Ανοίγουμε λοιπόν το διάλογο για το Δήμο μας, με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, δημιουργώντας την «Πλατφόρμα Διαλόγου Πολιτών». Μια πλατφόρμα όπου ο καθένας θα μπορεί να εκθέσει τις απόψεις του, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις του για τα ζητήματα της πόλης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Θύμιος Καραΐσκος.

Κρατώντας την υπόσχεσή του για ανοιχτή και άμεση συμμετοχή των πολιτών στην διαμόρφωση του προγράματος του συνδυασμού «ΛΑΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ», ο Θύμιος Καραΐσκος, καλεί τους συμπολίτες του σε ολόκληρο τον Δήμο να γίνουν συμμέτοχοι και να καταθέσουν τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους για το μέλλον της πόλης.

Η Πλατφόρμα Διαλόγου Πολιτών περιλαμβάνει προτάσεις και θέσεις του συνδυασμού για τα μικρά και τα μεγάλα ζητήματα της πόλης, ενώ παράλληλα είναι ανοιχτή στις προτάσεις του κάθε πολίτη, ώστε να συνδυαμορφωθεί το τελικό πρόγραμμα του συνδυασμού. Εγκαινιάζεται, έτσι, ένας ουσιαστικός διάλογος για τη βελτίωση της καθημερινότητας, τις στοχευμένες παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν σε κάθε δημοτική ενότητα, την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων εγκτασταστάσεων και τα σημαντικά έργα υποδομής που λείπουν από το δήμο.

Σημεία από την ανακοίνωση του Θύμιου Καραΐσκου:

  • Η «Πλατφόρμα Διαλόγου Πολιτών» δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της προεκλογικής μας καμπάνιας. Δεν αφορά την επικοινωνία. Είναι ένα εργαλείο ουσίας, που αντανακλά τη δική μας αντίληψη για τη διοίκηση του Δήμου. Λειτουργεί ως γέφυρα, ανάμεσα στους δημότες και τον Δήμο της Λαμίας.  
  • Ο βασικός λόγος που ξεκινήσαμε αυτή την πρωτοβουλία είναι να δούμε όλοι μαζί, πως θα αφήσουμε πίσω μας όσα μας πλήγωσαν, για να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο για τον Δήμο. Πως θα «βάλουμε μπρος» στο Δήμο για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής του Δημότη, του κατοίκου, του επισκέπτη.
  • Δημιουργούμε το πλαίσιο μέσα από το οποίο διεκδικούμε αυτά που έχει ανάγκη ο Δήμος, δημιουργούμε μηχανισμούς ανάδειξης των κυρίαρχων θεμάτων και παράλληλα υπηρετούμε προσηλωμένοι στον στόχο, τις μικρές και τις μεγάλες μας επιλογές. Δεν υπάρχουν θέματα με τα οποία δεν έχει σχέση ο Δήμος. Για μας ο Δήμος έχει σχέση με όλα.
  • Οι προτάσεις μας αποτελούν μια βάση, ενός ανοικτού και διαρκούς διαλόγου. Θέλουμε οι πολίτες της Λαμίας να τις αξιολογήσουν και γιατί όχι να τις βελτιώσουν, μέσα από τις παρατηρήσεις και τις δικές τους προτάσεις. Αυτός είναι ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τη λειτουργία ενός σύγχρονου Δήμου. Με σχεδιασμό και πρόγραμμα που ξεκινούν από την κοινωνία των πολιτών και καταλήγουν σε πραγματικές λύσεις για όσο το δυνατόν περισσότερους.    

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.