Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

g1

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη γυναίκα και την προσφορά της σε όλα τα επίπεδα της ζωής.

Η «Ημέρα της Γυναίκας» αποτελεί τιμή στους πολλαπλούς ρόλους και την πολυσήμαντη προσφορά της γυναίκας ως μητέρας, συζύγου, συντρόφου, εργαζόμενης, ενεργού μέλους της κοινωνίας.

Τιμούμε τους αγώνες των γυναικών για τη θεσμική κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους σε όλους τους τομείς, με αποτέλεσμα ο ρόλος της γυναίκας να μην περιορίζεται πλέον μόνο στην οικογένεια.

Η σύγχρονη Ελληνίδα κατακτά, στην πράξη, τη θέση που της αξίζει.

Κερδίζει επάξια το ρόλο που δικαιούται.

Παραμένει όμως ταυτόχρονα το κεντρικό πρόσωπο, το θεμέλιο, η ψυχή της οικογένειας, το βασικό κύτταρο της κοινωνίας.

Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε τη γυναίκα από κάθε μορφής κακοποίηση και να δυναμώνουμε θεσμούς, αξίες και πρότυπα, που συμβάλλουν αποτελεσματικά στην κοινωνική συνοχή, στην κοινωνική αλληλεγγύη, να ενθαρρύνουμε τα βήματα υπέρ της ισότητας, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης.

Παράλληλα, απαιτείται, στο πλαίσιο μιας συνολικής παρέμβασης για το δημογραφικό, με στόχο τη μείωση του βάρους για την απόκτηση παιδιού, η στήριξη των εργαζόμενων γονέων - κυρίως των γυναικών - που σηκώνουν σήμερα το μεγάλο βάρος της ανατροφής των παιδιών, αλλά και η προστασία των νέων γονέων - και κυρίως της νέας μητέρας.

Στοχεύουμε σε μια σύγχρονη και πολυεπίπεδη κοινωνική πολιτική, που δεν θα βασίζεται μόνο στη διανομή κοινωνικών επιδομάτων, αλλά η κεντρική επιδίωξη θα είναι η δημιουργία πολλών νέων, ποιοτικών θέσεων εργασίας, σε μία οικονομία που θα αναπτύσσεται γοργά, και η ευκολότερη πρόσβαση της γυναίκας σε αυτές.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλες τις γυναίκες χρόνια πολλά!