Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

afisa ax

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "Παραλήπτης Άγνωστος" της Kathrine Kressmann Taylor σε μετάφραση – σκηνοθεσία Νάντιας Φώσκολου.

Η θεατρική παράσταση θα παγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Λίγα λόγια για το έργο:

Παρακολουθούμε την ιστορία δύο αδελφικών Γερμανών φίλων, επιτυχημένων μεταναστών στην Αμερική, ο ένας εκ των οποίων αποφασίζει να επιστρέψει στη Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του ’30, ενώ εκείνος που μένει πίσω είναι Εβραίος. Μέσα από την αλληλογραφία τους, το έργο αιχμαλωτίζει μια φιλία — και την ανθρωπότητα ολόκληρη — σε μια στιγμή ιστορικής μεταμόρφωσης. Καθώς ο Χίτλερ αναρριχάται στην εξουσία, η σχέση των δύο φίλων φθίνει ανεπανόρθωτα και καταλήγει στην προδοσία.

Βασισμένη σε μια κλασική ιστορία εκδίκησης δομημένη με κινηματογραφικό σασπένς, η παράσταση διερευνά το ζήτημα της προσωπικής ευθύνης σε περιόδους κρίσεων.

Γραμμένο το 1938, το αφήγημα δι’ αλληλογραφίας Παραλήπτης Άγνωστος (Address Unknown) είναι, κατά το New York Times Book Review, «το πιο αποτελεσματικό κατηγορώ εναντίον του ναζισμού που έχει γίνει ποτέ σε έργο μυθοπλασίας». Έχει διασκευαστεί για τον κινηματογράφο και έχει ανέβει σε κεντρικά θέατρα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας.

Συντελεστές:

Μετάφραση - σκηνοθεσία: Νάντια Φώσκολου

Σκηνογραφία - video design: Μικαέλα Λιακατά

Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αχιλλέας Βατρικάς, Χρήστος Χριστόπουλος

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 22310 - 33 325, ώρες γραφείου.