Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

53633600 2338471736477567 5324829122763948032 n

Λαμία, καθαρή πόλη: να κάτι που το 2014 φάνταζε μάλλον ακατόρθωτο όμως 5 χρόνια αργότερα μπορούμε να πούμε με ικανοποίηση ότι τα καταφέραμε.

Η πόλη και οι Τοπικές Κοινότητες είναι καθαρές και οι τσέπες των δημοτών ανέγγιχτες.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι και δεν επαναπαυόμαστε. Θέλουμε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες, ακόμα πιο καθαρή πόλη χωρίς ούτε γόπα από τσιγάρο κάτω, μεγαλύτερο ποσοστό ανακύκλωσης, διαλογή στην πηγή, διαχείριση των οργανικών, πράσινο σημείο.
Και θα τα έχουμε.

Γιατί στα πέντε αυτά χρόνια, σχεδιάσαμε, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση, παλέψαμε για να εξασφαλίσουμε όλα αυτά που θα κάνουν τη ζωή και την καθημερινότητα μας ακόμα καλύτερες στην πράξη. Σε συνεργασία με τον ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας σχεδιάσαμε νέες εγκαταστάσεις, τις οποίες χωροθετήσαμε σε περιοχή όμορη του υπάρχοντος ΧΥΤΑ, παίρνοντας παρέκκλιση από την λειτουργία του γειτονικού λατομείου και επιλύοντας έτσι ένα πρόβλημα 15ετίας. Εξασφαλίσαμε ΔΗΜΟΣΙΑ χρηματοδότηση για τις μελέτες των έργων ολοκληρωμένης διαχείρισης (ΜΕΑ & ΧΥΤΥ Λαμίας) ποσού 840.813,11€ διασφαλίζοντας έτσι τη χρηματοδότηση για την κατασκευή τους με το ποσό των 28.000.000 €, επίσης με δημόσια χρηματοδότηση. Τέλος, διασφαλίσαμε 6.800.000 € για την επέκταση του ΧΥΤΑ Λαμίας, προκειμένου να υπάρξει ενδιάμεση μεταβατική λύση, μέχρι να κατασκευαστούν τα έργα ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Με την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Λαμιέων αλλά και τους αναδόχους, καθημερινά αδειάζουμε 5.000 πράσινους κάδους και 2.500 κάδους ανακύκλωσης στη Λαμία και στις 49 Κοινότητες. Καθημερινά πραγματοποιούνται 15 έως 17 δρομολόγια, 9 δρομολόγια τα Σαββατοκύριακα καθώς και τις αργίες, οδοκαθαριστές να σαρώνουν καθημερινά τους δρόμους, τρία σάρωθρα σκουπίζουν καθημερινά γειτονιές της Λαμίας και των κοινοτήτων, το καδοπλυντήριο πλένει πλέον τακτικά τους κάδους.

Οι δημότες μας για όλες αυτές τις υπηρεσίες δεν πλήρωσαν και δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω. Γιατί με σωστή διαχείριση των ανταποδοτικών τελών και όλων των διαθέσιμων πηγών δημόσιας χρηματοδότησης, προχωράμε σε πράξεις.

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.