Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

DSC01826

Ο επικεφαλής του  συνδυασμού «Λαμία – Περήφανη Πόλη», επισκέφθηκε την Γενική Αστυνομική Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας και συναντήθηκε με τον Γενικό Αστυνομικό Περιφερειακό Διευθυντή Αστέριο Μαντζιώκα, στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, τους διοικητές του Αστυνομικού  Τμήματος, Τμήματος Τροχαίας και Τμήματος Ασφαλείας καθώς και με την Ένωση Αξιωματικών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας.

Η ενίσχυση της πεζής αστυνόμευσης, η αριθμητική αύξηση της ομάδας Δίας και η επέκταση της επιχειρησιακής της δράσης, η συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, όταν αυτή επανασυσταθεί, το κυκλοφοριακό και η εφαρμογή μέτρων πρόληψης και ασφάλειας ήταν μερικά από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στην παραγωγική συνάντηση.

Παράλληλα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος κατέθεσε μια σειρά προτάσεων, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και στα χωριά της Λαμίας.

Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν η επέκταση της αστυνόμευσης στα χωριά του Δήμου, η αναβάθμιση του Τμήματος Ασφαλείας σε Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, η δημιουργία ενός ακόμη Αστυνομικού Τμήματος με χωρική ευθύνη τη γεωγραφική περιοχή του Δήμου, περιφερειακά του αστικού ιστού, καθώς και η ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αρχής με έμφαση στον τομέα της πρόληψης, είτε αφορά στο πρόβλημα των ναρκωτικών, είτε σε ζητήματα που σχετίζονται με την οδηγική συμπεριφορά.

Ο Θύμιος Καραΐσκος υπογράμμισε ότι στα σχέδια του Συνδυασμού είναι η αναβάθμιση και η αναδιοργάνωση του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, έτσι ώστε, από κοινού με την Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας να εκπαιδεύσουμε τους μελλοντικούς οδηγούς στην ασφαλή και υπέυθυνη οδήγηση. 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη: «Η ασφάλεια είναι θεμελιώδες δικαίωμα κάθε πολίτη. Στόχος μας είναι να διώξουμε τον φόβο από την πόλη. Για να γίνει αυτό οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, να έχουμε στενή και αποτελεσματική συνεργασία με την Αστυνομία και κυρίως να αλλάξουμε ως Δήμος στάση και νοοτροπία απέναντι στο ζήτημα της ασφάλειας. Η εγκληματικότητα ανθεί εκεί που υπάρχει εγκατάλειψη. Η καθαριότητα, ο φωτισμός, η συντήρηση και η φύλαξη των υποδομών του Δήμου συνδέονται άμεσα με αυτό το ζήτημα. Χρειάζεται επομένως ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, στο οποίο ο Δήμος δεν θα έχει ρόλο παρατηρητή, αλλά θα παρεμβαίνει δραστικά και θα υποστηρίζει αποτελεσματικά το έργο της Αστυνομίας».