Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

kerpiniotis

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων στις 27/3/19 ο Κώστας Κερπινιώτης αναφέρθηκε ξανά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κοινότητα της Ανθήλης, υπογραμμίζοντας ότι τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Συγκεκριμένα ανέφερε τα παρακάτω:

Ο Δήμος δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια σε περιπτώσεις που εξόφθαλμα κάποιοι ή έχουν παρανομήσει ή δεν έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους, κάτι που επίσης ελέγχεται ποινικά.

Ακόμη όμως και σε περιπτώσεις που δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου, όπως ο αποκλεισμός της Ανθήλης από το Εθνικό δίκτυο, πάλι οφείλουμε να σκύβουμε με κατανόηση στα προβλήματα των δημοτών μας και να αναζητούμε λύσεις.

Ένα άλλο θέμα που πρέπει να τύχει της δέουσας προσοχής είναι η λειτουργία του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών. Δέχτηκα καταγγελίες από 2 σχολεία της Βόρειας Ελλάδας που θέλησαν να το επισκεφτούν και βρήκαν την πόρτα κλειστή γιατί παρέκκλιναν μισή ώρα από το πρόγραμμα. Ρώτησα λοιπόν ποιοι είναι αυτοί οι «δημόσιοι υπάλληλοι» που παίζουν με την προβολή και την δημοσιότητα ενός τόσου ιστορικού χώρου; Ποιος ελέγχει το ωράριο που δουλεύουν και αποφασίζουν πότε θα κλείνει το Μουσείο; Μήπως είναι αυτοί που αμείβονται με απευθείας αναθέσεις τα 18.500 ευρώ; Φυσικά απάντηση δεν πήρα…

Το θέμα για μένα όμως έχει ανοίξει και όσο περνάει από το χέρι μου δε θα ξαναανεχθώ τέτοιες συμπεριφορές. Ελπίζω έστω και τώρα η δημοτική αρχή να έχει την ευαισθησία να το ψάξει και να δώσει – όχι απαντήσεις – αλλά διαβεβαιώσεις ότι δε θα επαναληφθεί.

Τέλος κατέθεσα στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου φωτογραφίες, όπου αποδεικνύεται ότι, το δέντρο που «κλαδεύτηκε» επειδή εμπόδιζε συγκεκριμένο επαγγελματία στο Πάρκο, ούτε ξερό ήταν, ούτε το κλάδεμα έγινε από την υπηρεσία πρασίνου, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε μέσο ενημέρωσης. Ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Λάμπρου περιορίστηκε να παραδεχτεί ότι η υπηρεσία πρασίνου δεν έχει προσωπικό και ανέλαβε εργολάβος. Το Δημοτικό Συμβούλιο όμως δεν έχει ενημερωθεί ούτε για τη συγκεκριμένη απευθείας (;) ανάθεση. Φυσικά ούτε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ενημερώθηκε για το κόψιμο ξερού δέντρου, για αυτό και ο κ. Λάμπρου βιάστηκε να το χαρακτηρίσει κλάδεμα.

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι προεκλογική περίοδος. Ωστόσο μικρο-παιχνίδια και προσωπικές εξυπηρετήσεις προκαλούν το «κοινό περί δικαίου αίσθημα» και είναι βέβαιο ότι αυτοί που παραβιάζουν τους άγραφους κανόνες στη σχέση Δήμου – πολιτών, θα έχουν πολύ μεγαλύτερη ζημία από ότι κέρδος που προσδοκούν.