Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

nikos nosokomio

Ο συνδυασμός «Πρόταση Ευθύνης» συνεχίζει τις επαφές με τους φορείς και τις Υπηρεσίες.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας όπου συναντήθηκαν με το Διοικητή Ε. Χατζημαργαρίτη,  τον Υποδιοικητή Αν. Κολοκυθά και τα μέλη του Δ.Σ. του ΓΝΛ,  το ιατρικό προσωπικό καθώς και με το Σωματείο των Εργαζομένων. Ακολούθως, μετέβησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου είχαν εκτενή συζήτηση με τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Α. Ματζιώκα, τον Αστυνομικό Διευθυντή Φθιώτιδας Μ. Τσάτση, το Διοικητή Τροχαίας Λαμίας Α. Κυρίτση, υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας.

Ο Νίκος Σταυρογιάννης σημειώνει:

«Στα 5 χρόνια διοίκησης του Δήμου, συνεργαστήκαμε με όλους τους φορείς σε καλές αλλά και σε αντίξοες συνθήκες. Και μόνο θετικά έχουμε αποκομίσει από αυτές τις συνεργασίες. Έχοντας πάντα ρεαλιστικές προτάσεις, όχι θεωρητικές τοποθετήσεις, επισκεφθήκαμε σήμερα για μια ακόμη φορά το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και την Αστυνομία.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Πολύπαθο και με τις γνωστές ελλείψεις από το παρελθόν που όμως πολλές από αυτές, η Διοίκηση κατόρθωσε να καλύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Στηρίξαμε, θεσμικά και υλικά, το έργο του σε συνεργασία με τη Διοίκηση, με πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο και που αρχίζουν να καρποφορούν: η λειτουργία του νέου αξονικού τομογράφου, η νέα πτέρυγα νεφροπαθών, οι νέοι γιατροί και νοσηλευτές, αλλά και η 2η ΤΟΜΥ για τη δημιουργία της οποίας, ο Δήμος Λαμιέων παραχωρεί δημοτικό οίκημα για τη στέγασή της, ενώ ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός μας, ύψους 70.000 €, για τη διαμόρφωση του χώρου. Ακόμα:

  • συνεχίζουμε τις προσπάθειες για πλήρως επανδρωμένο και εξοπλισμένο Νοσοκομείο με τις σύγχρονες κτιριακές υποδομές που διαθέτει.
  • επιδιώκουμε τη σύνδεση του με το Πανεπιστημιακό Τμήμα Φυσικοθεραπείας
  • ενισχύουμε την επέκταση στις δυσπρόσιτες περιοχές του Δήμου μας των κοινωνικών δράσεων, που ήδη συνδιοργανώνουμε, όπως τακτικές εξετάσεις υγείας, αιμοδοσία, ενημέρωση για την πρόληψη κ.α.
  • αναλαμβάνουμε σειρά εργασιών, όπως αντικατάσταση φωτισμού περιβάλλοντα χώρου με λάμπες led και κατασκευή παιδικής χαράς εντός του Νοσοκομείου,
  • εξετάζουμε τη δυνατότητα ίδρυσης βρεφονηπιακού σταθμού και ΚΔΑΠ εντός του Νοσοκομείου.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – Είναι οι φύλακες  της ανθρώπινης ζωής, της τάξης, του νόμου, της περιουσίας. Για το ατελέσφορο θεσμικό πλαίσιο και τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν, μιλήσαμε με τους επικεφαλής των Διευθύνσεων και στελέχη  της Αστυνομίας, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία μας για την παραβατικότητα που αυξάνεται, όχι μόνο στη Λαμία αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Συνεχίζουμε την καλή συνεργασία και προχωράμε σε δράσεις που θα συμβάλλουν στη μείωση της εγκληματικότητας αλλά και της κυκλοφοριακής συμφόρησης, όπως:

  • συμμετοχή σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα προγράμματα προστασίας κι ασφάλειας,
  • αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού,
  • θέσπιση Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας,
  • αύξηση των περιπολιών και των ελέγχων παραβάσεων Κ.Ο.Κ.,
  • αύξηση των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για: ασφάλεια στο διαδίκτυο, οδική ασφάλεια, ναρκωτικές ουσίες, σχολικό εκφοβισμό, ενδοοικογενειακή βία, αθλητική βία, σεβασμό στην διαφορετικότητα, οδική συμπεριφορά,
  • επικαιροποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, λόγω των πεζοδρομήσεων που έχουμε προβλέψει στη Στρατηγική ΒΑΑ και στην ανάπλαση της Πλατείας Πάρκου, οι οποίες θα αποσυμφορήσουν το κέντρο της πόλης.»

nikos astinomia