Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

kapi lam

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης μαζί με συνεργάτες του επισκέφθηκαν τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας όπου και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο Χρήστο Γεωργίου και μέλη του Δ.Σ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά στη μέχρι τώρα συνεργασία του Δήμου με τον Ι.Σ.Φ. καθώς και στις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί από κοινού μέχρι σήμερα και στις οποίες υπήρξε πολύ μεγάλη συμμετοχή δημοτών. Συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα και οι ανάγκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας αλλά και των υπόλοιπων Υπηρεσιών Υγείας του Δήμου. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν η ανάγκη να δημιουργηθεί ξανά η Υγειονομική Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

isl

Στη συνέχεια με μέλη του νεοσύστατου Διοικητικού Συμβουλίου του Ερυθρού Σταυρού πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στα τρία ΚΑΠΗ του Δήμου Λαμιέων προκειμένου εθελόντριες νοσηλεύτριες καθώς και ιατρικό προσωπικό να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους δημότες μας που είναι μέλη των ΚΑΠΗ.

Ο Νίκος Σταυρογιάννης σημειώνει:

«Η υγεία είναι το ύψιστο και πολυτιμότερο αγαθό και η αυτοδιοίκηση οφείλει να κάνει ότι μπορεί ώστε να διευκολύνει τους λειτουργούς της να εκτελούν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους. Εστιάζουμε και στην επόμενη τετραετία προς αυτή την κατεύθυνση, της στενής δηλαδή συνεργασίας μας με το ΓΝ Λαμίας και το ΕΚΑΒ Λαμίας, διεκδικώντας μαζί με τον ΙΣΦ, την έδρα τουλάχιστον Υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ, στη Λαμία με χωρικό τομέα ευθύνης του την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ακόμα, διερευνούμε τη δυνατότητα ίδρυσης δημοτικού ιατρείου για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί εξαιρετικά στα πέντε αυτά χρόνια δημοτικής αρχής.

Στο ίδιο μήκος κύματος, επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τον πλήρως ανανεωμένο όσο και πολύτιμο Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Περιφερειακό Τμήμα Λαμίας και ξεκινούμε άμεσα. Διευρύνουμε σε ολόκληρο το Δήμο τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών, ενώ σε συνεργασία με τους εθελοντές ΕΕΣ ξεκινάμε εκστρατεία ενημέρωσης, πρόληψης και παροχής πρωτοβάθμιας υγειονομικής υποστήριξης στις απομακρυσμένες και δύσκολα προσβάσιμες περιοχές του Δήμου μας, καθώς και σε ηλικιωμένους – μέλη των ΚΑΠΗ που αδυνατούν οικονομικά να καλύψουν αυτές τους τις ανάγκες.

Σταθήκαμε από την αρχή δίπλα στην Τρίτη ηλικία με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο!

Με τη λειτουργία των ΚΑΠΗ τα οποία πλέον απαριθμούν πάνω από 1.500 μέλη, συμβάλλουμε στη βελτίωση της καθημερινής ζωής τους με ψυχολογική στήριξη, νοσηλευτική πρωτοβάθμια φροντίδα και συνταγογράφηση, φυσικοθεραπείες αλλά και στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους με ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, εκδρομές και επιμορφωτικά σεμινάρια υγείας και προστασίας. Μέσα από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στηρίζουμε πάνω από 25 ανήμπορους και μοναχικούς συμπολίτες μας.

Τέλος, προχωράμε στις ενεργειακές αναβαθμίσεις των δημοτικών κτιρίων επί των οδών Αντιγόνης & Ομήρου και Τυμφρηστού που στεγάζονται το Β’ και Γ’ ΚΑΠΗ αντίστοιχα.»