Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

i sark

Στο ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων και στη συζήτηση, η οποία έλαβε χώρα στη Βουλή, στάθηκε με δηλώσεις του ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης.

Αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αποστείλει ρηματική διακοίνωση προς το Βερολίνο, στη συνέχεια τόνισε ότι:

«Συνιστά χρέος του πολιτικού κόσμου να υπενθυμίσει στη γερμανική κυβέρνηση τις απαράγραπτες οφειλές της για τις θηριωδίες των κατοχικών στρατευμάτων την περίοδο 1941-44. Οι πολεμικές αποζημιώσεις, το κατοχικό δάνειο, οι αποζημιώσεις έναντι ιδιωτών και η κλοπή των αρχαιολογικών θησαυρών αποτελούν τις κεντρικές πτυχές μίας στρατηγικής διεκδίκησης, η οποία έχει ως βάση την προσπάθεια της παρούσας κυβέρνησης όπως αυτή ξεκίνησε ήδη από το 2015. Απώτερος σκοπός είναι η ηθική δικαίωση των θυμάτων και των απογόνων τους, ενώ είμαι πεπεισμένος ότι σε αυτή την εθνική μάχη όλες οι πτέρυγες του δημοκρατικού τόξου της Βουλής θα σταθούν αρωγοί. Με την ρηματική διακοίνωση, η οποία θα σταλεί στο Βερολίνο το επόμενο διάστημα, γίνεται το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας έστω και με καθυστέρηση δεκαετιών».

Περισσότερα...