Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Oikonomou elas

Τους εκπροσώπους των ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας και Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Στερεάς Ελλάδας συνάντησε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Οικονόμου.

Τη συζήτηση απασχόλησαν θέματα που αφορούν το αστυνομικό προσωπικό τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Σε κεντρικό επίπεδο, ο Γιάννης Οικονόμου ενημερώθηκε κυρίως για τα ζητήματα της επαναφοράς των οργανικών θέσεων, του μισθολογίου και των εκτός έδρας αποζημιώσεων, ενώ στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα όπως η επικινδυνότητα του επαγγέλματος και η αναβάθμιση των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, στις οποίες όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι εκπρόσωποι των 2 ενώσεων: "προσλήψεις πρέπει να γίνονται μόνο μέσω πανελλήνιων εξετάσεων".

Σε τοπικό επίπεδο, η επανίδρυση των φυλακών Δομοκού ως φυλακών υψίστης ασφαλείας με έμφαση στη στελέχωση και τη φύλαξή τους εφόσον τελικά επιλεγεί το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού, ήταν ένα από τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν.

Ωστόσο, και οι δύο πλευρές συμφωνήσαν πως αν συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει να εξασφαλιστεί  ότι δεν θα υπάρξει καμία αποδυνάμωση στο υπάρχον δυναμικό   της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Τέλος, ο Γιάννης Οικονόμου ζήτησε να ενημερωθεί για το ενδεχόμενο ίδρυσης Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας στην περιοχή, καθώς και για τα επιμέρους θέματα των κτιριακών εγκαταστάσεων και της υλικοτεχνικής υποδομής που απαιτούνται για την σωστή λειτουργία  της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας.

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.