Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

66605803 2051778688452254 7289552643779723264 n

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα γινόμαστε μάρτυρες ακραίων καιρικών φαινομένων με τραγικά αποτελέσματα όπως αυτά της φονικής θεομηνίας στη Χαλκιδική.

Στον Νομό Φθιώτιδας, στη Δίβρη και στον Παρνασσό στην περιοχή της Αμφίκλειας, ξέσπασαν πυρκαγιές, οι οποίες ήταν ιδιαιτέρα απειλητικές.

Όπως ενημερώθηκε ο Γιάννης Οικονόμου από τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιο Καραΐσκο, τον πρόεδρο της Δίβρης Βαγγέλη Παπαδημητρίου και την αντιδήμαρχο και νέα Δήμαρχο Αμφίκλειας-Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες με την προληπτική εκκένωση του χωριού στη Δίβρη, την άμεση εκκένωση των κατασκηνώσεων στην Αμφίκλεια και τη μεταφορά των παιδιών σε ασφαλές σημείο, ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής  έθεσαν υπό έλεγχο τις φλόγες κάτω  από αντίξοες καιρικές συνθήκες σε όλα τα μέτωπα.

Οι άμεσες και συντεταγμένες ενέργειες του κρατικού μηχανισμού στη Φθιώτιδα (Περιφέρεια, Δήμοι, Πυροσβεστική) απέτρεψαν τα χειρότερα και βοήθησαν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Όμως οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι εδώ.

Τα τραγικά γεγονότα της Χαλκιδικής μας δείχνουν ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι όχι μόνο σε επιχειρησιακό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο Πολιτικής προστασίας με την πρόληψη των συνεπειών των μεγάλων καταστροφών.

Θα πρέπει άμεσα να εφαρμοστεί σύστημα άμεσης πληροφόρησης ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται έγκαιρα και να μπορούν να προφυλαχθούν σε ακραίες και έκτακτες συνθήκες.

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.