Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

sarakiotis

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Ποτέ ξανά δεν αποδομήθηκε μία νεοεκλεγείσα κυβέρνηση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και με τόσο εκκωφαντικό τρόπο.

  • Αφού ανακάλεσαν την – ψηφισμένη από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – μείωση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. κατά 30%, τώρα πανηγυρίζουν μαζί με τα φιλικά τους Μ.Μ.Ε. για τη μείωση 22%, η οποία συνίσταται επί παραδείγματι σε μείωση 700 ευρώ για ένα σπίτι στην Εκάλη και 77 ευρώ για ένα σπίτι στο Κερατσίνι.
  • Αφού κατήγγειλαν τα «μη ρεαλιστικά» πλεονάσματα και θεωρούσαν αναγκαία την αναθεώρησή τους, τώρα μεταθέτουν «την προσπάθεια για αλλαγές» το 2021.
  • Αφού διατυμπάνιζαν ότι «οι φόροι σκοτώνουν την ανάπτυξη» και πρέπει να «μειωθούν οι συντελεστές από την επόμενη ημέρα των εκλογών», τώρα υπόσχονται ότι οι μειώσεις στο Φ.Π.Α. από το 24% στο 22% και από το 13% στο 11% ίσως πραγματοποιηθούν από το 2021.
  • Αφού οδήγησαν τις συντάξεις στα Τάρταρα την περίοδο 2010-2014 αφήνοντας παράλληλα 400.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης, τώρα δείχνουν να αγνοούν τη σημασία της θεσμοθέτησης του Δώρου του Πάσχα που πραγματοποιήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς και των αυξήσεων σε περίπου 620.000 χαμηλοσυνταξιούχους μετά τους επανυπολογισμούς βάσει του Ν. 4387/2016.
  • Αφού υφάρπαξαν την ψήφο των πολιτών και έσπειραν το μίσος και τη διχόνοια στην ελληνική κοινωνία υποσχόμενοι την ακύρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών», μόλις μια εβδομάδα μετά την ανάληψη των υπουργικών θώκων τη χαρακτηρίζουν ως «εξαιρετική» και ότι «επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, τις γεωπολιτικές σταθερές έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές» (Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος), καθώς και ότι «τα πολιτικά ζητήματα, που έχουμε με τα Σκόπια, έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό από τη Συμφωνία των Πρεσπών και μας αφήνουν χώρο για να κάνουμε περισσότερα στο χώρο της οικονομίας» (Αναπλ. Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης).

Σε έναν τομέα είναι απολύτως ακόλουθοι: στην κατάργηση των ελεγκτικών μηχανισμών, όπως το Σ.Ε.Π.Ε. και το Σ.Δ.Ο.Ε.. Όσον αφορά τις εξαγγελίες για τη μεταφορά των Φυλακών Κορυδαλλού εκτός Αθηνών και τη δημιουργία χώρου αναψυχής στη θέση των παλαιών εγκαταστάσεων, μάλλον από μία μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα υλοποιηθεί και αυτό το έργο, αν κρίνουμε από την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν σε αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος οι οποίες ευοδώθηκαν τελικά μεταξύ 2015-2019».