Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

67560849 1068969203306174 2035153172124663808 n

Συμπληρώνονται 45 χρόνια από τα ξημερώματα της 24ης Ιουλίου του 1974, που η άφιξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή σηματοδότησε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Από τότε και μέχρι σήμερα, η χώρα μας απολαμβάνει τη μεγαλύτερη διάρκεια δημοκρατικής και ειρηνικής περιόδου του ιστορικού της βίου.

Το γεγονός αυτό βέβαια δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχνούμε ότι η ελευθερία και η Δημοκρατία είναι αγαθά πολύτιμα αλλά δεν υπήρξαν πάντα αυτονόητα.

Η φετινή επέτειος συμπίπτει με την ολοκλήρωση μιας δεκαετίας ακραίων ψευδαισθήσεων και τη θεμελίωση, μέσα στην επόμενη τετραετία, μιας πραγματικότητας υψηλών προσδοκιών που θα απαντά στα αληθινά ζητούμενα της εποχής και της πατρίδας:

  • Την ανασυγκρότηση και τον θεσμικό εκσυγχρονισμό του κράτους
  • Την επανεκκίνηση της οικονομίας
  • Την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που συνιστά την μεγαλύτερη απειλή για το μέλλον της χώρας

Η μεγαλύτερη όμως πρόκληση είναι η αποκατάσταση του κύρους της πολιτικής στα μάτια των ανθρώπων.

Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να φέρουμε στο προσκήνιο ένα άλλο υπόδειγμα πολιτικής.

Την πολιτική που απορρίπτει ταυτόχρονα και τον λαϊκισμό και τον ελιτισμό.

Που είναι προσηλωμένη στο αποτέλεσμα και όχι κολλημένη στο πρόβλημα και με τον τρόπο αυτό είναι ο εκφραστής του επιτακτικού αιτήματος, όχι να ερμηνεύει τα κοινωνικά αιτήματα, αλλά να αλλάζει τις αιτίες που προκαλούν δυστυχία.

Η πρόκληση αυτή συνιστά ταυτόχρονα και την μεγαλύτερη τιμή απέναντι σε όλους όσους αγωνίστηκαν διαχρονικά για την δημοκρατία και την ελευθερία σε αυτή τη χώρα.

Περισσότερα...