Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

1 488

Όλοι οι φορείς της Φθιώτιδας έκφρασαν τα συλλυπήρια τους για την κοίμηση του Μητροπολίτη Φθιώτιδας.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση: Διερμηνεύοντας τα συναισθήματα όλων των Στεραιοελλαδιτών, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για τον αδόκητο χαμό του μακαριστού μητροπολίτου Νικολάου. Μία αναπάντεχη και μεγάλη απώλεια για τη Φθιώτιδα, αλλά και για την πνευματική ζωή του τόπου μας, που από σήμερα γίνεται φτωχότερη. Ο επί 23 χρόνια μητροπολίτης Φθιώτιδας, με την άσβεστη φλόγα για προσφορά που τον διέκρινε, με την ισχυρή προσωπικότητά του και την βαθιά πνευματικότητά του, άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στη θρησκευτική ζωή. Ο μακαριστός, υπηρέτησε με όλο του το είναι την εκκλησία της Ελλάδας. Υπήρξε ένας βαθιά μορφωμένος και δραστήριος ποιμενάρχης, που αφήνει πίσω του μεγάλο και θεάρεστο έργο. Στάθηκε δίπλα στους αδύναμους και στους έχοντες ανάγκη. Με ατσάλινη θέληση και χαλύβδινη βούληση. Υπήρξε πιστός στις αρχές και τις αξίες του. Με την καθοδήγησή του πάντοτε μας ενέπνεε. Μέχρι τον σημερινό αιφνίδιο χαμό του υπήρξε άοκνος υπηρέτης του λαού και του κλήρου της Φθιώτιδας. Θα μας λείψει. Αιωνία του η μνήμη

Η Εκκλησία, αλλά και ευρύτερα η κοινωνία της Φθιώτιδας, έχασαν τον Ποιμενάρχη τους, μια εξέχουσα πνευματική προσωπικότητα, έναν Ποιμενάρχη με σπουδαίο έργο, που αναδείχθηκε μέσα από τις φιλανθρωπικές και κοινωνικές δράσεις της Μητρόπολης. Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας, εκφράζει, για την Κοίμηση του Ποιμενάρχη, τα θερμά του συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Φθιώτιδας και στους οικείους του.

Η ξαφνική εκδημία του Μητροπολίτη μας , δεν είναι μόνο ένα τεράστιο πλήγμα για όλους εμάς που Τον γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε επί μακρόν μαζί Του , είναι μία μεγάλη απώλεια για την Εκκλησία της Ελλάδος ,για την Φθιώτιδα, για την Λαμία και για την Ορθοδοξία. Η επί πολλά έτη εμπνευσμένη και δημιουργική Ποιμαντορία Του ,σε όλους τους τομείς , ασφαλώς και αφήνει ένα ανεξίτηλο στίγμα δημιουργικής διάβασης, αλλά συγχρόνως αφήνει και ένα δυσαναπλήρωτο κενό στη Μητρόπολή μας και στις ψυχές όλων των πιστών και των συνεργατών του. Ας δεχθούν οι συγγενείς και οι συνεργάτες του τα θερμά μου συλλυπητήρια και ας ευχηθώ και γω μαζί με όλους από εκεί ψηλά που θα βρίσκεται να συνεχίσει να προσεύχεται για το καλό της Φθιώτιδος και του λαού της. Γιώργος Κοτρωνιάς,
Βουλευτής Φθιώτιδος

Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας, ο Μακαριστός Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος, ένας ακούραστος Ποιμενάρχης με τεράστια πνευματική, κοινωνική και φιλανθρωπική προσφορά. Ο λαός της Φθιώτιδας και όλης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα τον θυμάται πάντα με αγάπη και σεβασμό για το τεράστιο και πολυδιάστατο ποιμαντικό του έργο. Επί 23 χρόνια δούλεψε για τους συνανθρώπους μας, όχι μόνο στη Φθιώτιδα αλλά όπου υπήρχε ανάγκη και άνοιξε τις πόρτες των εκκλησιών με τον ευθύ, τολμηρό και αυθεντικό λόγο του. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Θερμά συλλυπητήρια. Κατερίνα Μπατζελή, Επικεφαλής της παράταξης "πατρίδα μας η Στερεά", Πρώην Υπουργός και βουλευτής Ν. Φθιώτιδας.

Η αναγγελία της αναπάντεχης Κοιμήσεως Του Μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδος, κ.κ. Νικολάου προκάλεσε βαθιά θλίψη και οδύνη. Εκ μέρους των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, εκφράζω θερμά συλλυπητήρια προς πενθηφόρους συγγενείς και συνεργάτες, για την αδόκητη εκδημία Του. Ο αείμνηστος Ποιμενάρχης υπήρξε ανέσπερο φως εμπνεύσεως, άοκνος καθοδηγητής και συμπαραστάτης του φιλοχρίστου ποιμνίου, καθώς και αρωγός στην υποστήριξη των θεμελιωδών δικαιωμάτων ενδεών και ασθενών. Το ως άνω γεγονός, αποτελεί μείζονα απώλεια για την ευρύτερη περιοχή της περιφερειακής ενότητος Φθιώτιδος, πλήγμα για την Ορθοδοξία και έλλειμμα στην πνευματική ζωή του τόπου.

Ημέρα θλίψης και οδύνης, πιο φτωχή από σήμερα η περιοχή μας αφού λείπει ο φωτισμένος ποιμενάρχης μας ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος. Υπήρξε μεγαλόψυχος στάθηκε δίπλα σε όσους είχαν ανάγκη. Ο Μακαριστός Μητροπολίτης εργάστηκε ακούραστα και αφήνει πραγματικά ένα μεγάλο έργο η παρακαταθήκη του είναι σημαντική. Η Φθιώτιδα τον αγάπησε πραγματικά ,θα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδία μας τον ευχαριστούμε για όσα προσέφερε. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΟΔΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ εκφράζει τα Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στην ιεραρχία της Εκκλησίας.

O Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης: «Η αιφνιδιαστική και αδόκητη κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικολάου μας έχει συγκλονίσει όλους όσους είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε εκ του σύνεγγυς τη σπουδαία προσωπικότητά του. Κατά τα 23 έτη της διακονίας του ως Ποιμενάρχης στο νομό μας, άφησε ως παρακαταθήκη σημαντικότατο φιλανθρωπικό έργο, ενώ πάντοτε ο λόγος του υπήρξε φάρος αγάπης, ελπίδας και ομόνοιας. Για την κοίμηση του Ιεράρχη μας εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Ελλάδος και στο ποίμνιό του στη Φθιώτιδα».

Η δυσάρεστη είδηση της απροσδόκητης κοίμησης του Μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος Νικολάου προκαλεί σε όλους μας βαθιά θλίψη και συγκίνηση. Επί 23 έτη, ο Μακαριστός Μητροπολίτης υπήρξε ένας δυναμικός και άγρυπνος ποιμενάρχης που υπηρέτησε με συνέπεια και αγάπη το ποίμνιό του. Με το πλούσιο και πολυδιάστατο ποιμαντικό, πνευματικό και κοινωνικό του έργο κέρδισε επάξια το σεβασμό και την αγάπη των πιστών. Ήταν μια χαρισματική προσωπικότητα της Εκκλησίας μας που είχα την ευλογία να συνδέσω με τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μου. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Ελλάδος, στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, στους οικείους του και στο λαό της Φθιώτιδας. Ας είναι αιώνια η μνήμη του. Θέμης Χειμάρας, Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας

Σήμερα, στη Φθιώτιδα, και όχι μόνο, όλοι μας συγκλονιστήκαμε με την είδηση και πενθούμε για τον αδόκητο χαμό του Μητροπολίτη μας Νικολάου. O Μακαριστός Νικόλαος άσκησε τα καθήκοντά του επί 23 χρόνια, προσφέροντας τεράστιο εκκλησιαστικό και κοινωνικό έργο. Στάθηκε δίπλα σε όσους είχαν πραγματική ανάγκη.
Μας ενέπνευσε με τη σύνεση, τη μετριοπάθεια, την ταπεινότητα και την αγάπη του προς την πατρίδα και τη Φθιώτιδα. Το έργο και η διακονία του θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη μας. Η Φθιώτιδα θα τον θυμάται για πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και όλους τους Φθιωτείς. Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Οικονομικών.

Η ξαφνική είδηση της κοιμήσεως του Μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικολάου προκάλεσε σε όλους μας, απέραντη θλίψη και οδύνη. Επί δύο και πλέον δεκαετίες υπήρξε ένας άοκνος εργάτης της Εκκλησίας μας, δυναμικός ποιμενάρχης της Μητρόπολης Φθιώτιδας που λειτουργούσε προς όφελος όλων των πιστών της Ορθοδόξου Εκκλησίας αλλά και όσων ανθρώπων έχουν ανάγκη τη στοργική παρουσία της. Η πολυδιάστατη διαδρομή του συνδέθηκε με πλούσιο κοινωνικό, πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο κερδίζοντας επάξια το σεβασμό και την αγάπη όλων των πιστών. Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους του, στον ιερό κλήρο της Φθιώτιδας, στην Ιεραρχία της Ελλάδας και ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού & τιμής αποφάσισε:

• Να παραστεί σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου μας στην κηδεία του Μητροπολίτη
• Να κυματίζει μεσίστια η ελληνική σημαία του Επιμελητηρίου μας, την ημέρα της κηδείας ως ένδειξη πένθους
• Να κατατεθεί στεφάνι στην κηδεία προς τιμήν του
• Να καταθέσει ως δωρεά χρηματικό ποσό στο φιλόπτωχο ταμείο της Μητρόπολης Φθιώτιδας

O Αντιπεριφερειάρχηw Π.Ε. Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος: «Με θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε για την αναγγελία του θανάτου του Μη-τροπολίτου μας κυρού Νικολάου. Ο αείμνηστος Ιεράρχης υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι της νεώτερης ιστορίας της Φθιώτιδας με τις προσευχές του, και τις διαρκείς μάχες για τον τόπο.
Ο Μακαριστός Μητροπολίτης στις πάνω από 2 δεκαετίες της ποιμαντορίας του εργάστηκε ακούραστα στη τοπική εκκλησία και αφήνει πίσω του ένα πλούσιο Κοινωνικό, Φιλανθρωπικό και Πνευματικό έργο. Στάθηκε πάντα δίπλα στους ανήμπορους και αυτούς που είχαν ανάγκη. Ας αναπαύσει ο Θεός την ψυχή του και ας δώσει κουράγιο και παρηγοριά στους οικείους του. Εμείς θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό.»

"Ένας φωτισμένος ιεράρχης, ένας ικανότατος Μητροπολίτης επί 23 συναπτά έτη, ένας ξεχωριστός πνευματικός άνθρωπος έφυγε από κοντά μας αφήνοντας πίσω ένα δυσαναπλήρωτο κενό, όχι μόνο στην τοπική μας εκκλησία αλλά και σε όλον το ορθόδοξο κόσμο. Υπήρξε ένας άοκνος εργάτης της Ορθοδοξίας, με σπουδαίο εκκλησιαστικό, πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο. Συμπαραστάτης πάντοτε σε όλους όσους τον είχαν ανάγκη. Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του για πολλά χρόνια, αλλά και την ευλογία να συζητούμε πολλές φορές για όλα τα σύγχρονα προβλήματα, τις ανάγκες της κοινωνίας, τις πνευματικές αναζητήσεις και την πορεία της ορθοδοξίας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους στενούς του συνεργάτες, κληρικούς και λαϊκούς, σε όλο τον ιερό κλήρο της Φθιώτιδας, στην Ιεραρχία της Ελλάδας και σε όλους τους πιστούς της Φθιώτιδας. Η αιφνίδια απώλεια του Ποιμενάρχη μας είναι οδυνηρή απώλεια για τον τόπο. Η θλίψη μας είναι μεγάλη. Νίκος Σταυρογιάννης, Δήμαρχος Λαμιέων.

Η κοίμηση του μακαριστού μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικολάου, είναι μια μεγάλη απώλεια για την εκκλησία της Ελλάδας, την μητρόπολη μας και τη Φθιωτική κοινωνία
Ο μακαριστός ποιμενάρχης μας, ήταν ένας φωτισμένος ιεράρχης και ένας ιδιαίτερα δημιουργικός άνθρωπος. Στα 21 χρόνια της διακονίας του στο τόπο μας επέδειξε ένα πολύ σημαντικό εκκλησιαστικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο. Υπό την έμπνευση και την καθοδήγηση του έγιναν εμβληματικά έργα στην μητρόπολη μας. Ο λόγος του μέσα από τα κηρύγματα και τις δημόσιες παρεμβάσεις του, υπήρξε πάντοτε σοφός και ουσιαστικός. Η αλληλεγγύη και υποστήριξη του σε αυτούς που είχαν ανάγκη ήταν γενναιόδωρη, ενώ ξεχωριστή ήταν η σχέση και η επιρροή του στους νέους ανθρώπους του τόπου μας. Ο μακαριστός Νικόλαος άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ιστορία του τόπου μας και θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό. Στους συγγενείς του, στον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως μας και στους κατοίκους της Φθιώτιδος εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια. Γιάννης Οικονόμου, Βουλευτής Φθιώτιδας ΝΔ.