Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

ipati 2019

Με επιτυχία ξεκίνησε το Φεστιβάλ Πολιτισμού «Υπάτη 2019» που διοργανώνει ο Εκπολιτιστικός - Επιμορφωτικός Σύλλογος Υπαταίων «Οι Αινιάνες».

Το Φεστιβάλ θα διαρκήσει από τις 11 Αυγούστου 2019 έως τις 18 Αυγούστου 2019 στην Υπάτη.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 11 Αυγούστου 2019 η ημερήσια κρουαζιέρα στην Σκιάθο, το νησί του Παπαδιαμάντη.

Την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019 στις 21:30 θα «ταξιδέψουμε» «Από τη Γη … στη Σελήνη» στο Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης στο πλαίσιο της βραδιάς που συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος με τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας για τα 50 χρόνια από την πρώτη προσσελήνωση.

Ακολουθεί, ο επιτυχημένος θεσμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πανσέληνος του Αυγούστου 2019», την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019 στις 21:00, θα λάβουν χώρα στον Αύλειο Χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Φθιώτιδας τα «Μουσικά ΑστροπερΥΠΑΤΗματα στο φως του Φεγγαριού», μουσική βραδιά σε επιμέλεια του Κωνσταντίνου Νέλλα, σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας.

Στη συνέχεια, το Σάββατο 17 Αυγούστου 2019 στις 21:30, στην Κεντρική Πλατεία της Υπάτης θα πραγματοποιηθεί Λαϊκό γλέντι με τους: Χρήστο Αλεξιά (μπουζούκι - τραγούδι), Κωνσταντίνα Δημητρίου (τραγούδι), Ηλία Ράμμο (κιθάρα) και Θοδωρής Ράμμο (Ντραμς).

Το Φεστιβάλ «ΥΠΑΤΗ 2019» ολοκληρώνεται την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 στις 21:30, στην Κεντρική Πλατεία της Υπάτης όπου θα πραγματοποιηθεί η μουσικοχορευτική παράσταση «Σεργιάνι στην Παράδοση» - Χοροί και τραγούδια της Ελλάδας με τις χορευτικές ομάδες των Αινιάνων.

Το Αυγουστιάτικο Φεστιβάλ Πολιτισμού «ΥΠΑΤΗ» μετρά πλέον των 40 χρόνων συνεχούς παρουσίας στο πολιτιστικό γίγνεσθαι όχι μόνο της Υπάτης αλλά και της Φθιώτιδας. Αποτελεί ένα μοναδικό Φεστιβάλ -  Θεσμό, αποτέλεσμα των πολύχρονων προσπαθειών του Συλλόγου μας για να κρατήσει ζωντανή τη παράδοση, το πολιτισμό, προσπαθώντας να διατηρήσει τον πήχη της ποιότητας των πολιτιστικών δρώμενων της περιοχής ψηλά, παρά τις αντίξοες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, σε πείσμα των εποχών που προστάζουν άλλες μορφές διασκέδασης και επιμόρφωσης. Ο Σύλλογος «Οι Αινιάνες» αποδεικνύει πως μέσω του πραγματικού εθελοντισμού, της δημιουργικότητας και της αγάπης για τον τόπο μας μπορούμε συλλογικά να καταφέρουμε να φτάσουμε πολύ πιο μακριά … ακόμα πιο ψηλά.