Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

podosfairo

Το τελευταίο χρονικό διάστημα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση με τίτλο «Αθέτηση συμφωνίας μεταξύ της ΕΡΤ και ποδοσφαιρικών σωματείων σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα».

Η Κυβέρνηση διά του Εκπροσώπου της, Υφυπουργού κ. Πέτσα, έδωσε αναλυτικές εξηγήσεις για τον σχετικό χειρισμό της.

Η δημόσια ΕΡΤ, μετά την επαναδιαπραγμάτευση της απόφασης και την αποδοχή της από τις ποδοσφαιρικές ομάδες, μείωσε τη σχετική δημόσια δαπάνη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα κατά 13,1 εκατ. ευρώ έναντι του αρχικού συμβολαίου και κατά 35,1 εκατ. ευρώ έναντι των προεκλογικών υποσχέσεων – δύο μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές – της προηγούμενης Κυβέρνησης, εξοικονομώντας αυτά τα ποσά από τη φορολογία των Ελλήνων πολιτών.

Με την εξέλιξη αυτή, πράγματι, μειώνονται – σε σχέση όμως με τις ουτοπικές υποσχέσεις – τα έσοδα από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις και της ποδοσφαιρικής ομάδας «ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία 1964».

Της ομάδας μας που χαιρόμαστε για την πορεία της, κυρίως τα τελευταία χρόνια, και την οποία έχουμε στηρίξει στα δύσκολα χρόνια, στηρίζουμε και θα στηρίζουμε, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα, με οδηγό πάντα το γενικό συμφέρον.

Ευκαιριακές, αποσπασματικές πλειοδοσίες ενδιαφέροντος και αγάπης δεν πείθουν, όταν μάλιστα δεν «βλέπουν» και δεν ιεραρχούν τη συνολική πορεία της περιοχής και της χώρας. 

Κλείνοντας, να ευχηθώ στην ομάδα μας, τη Λαμία, πετυχημένη πορεία και τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο και να συνεχίσει να μας δίνει πολλές χαρές.