Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

listia geros

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λαμίας, συνελήφθησαν 2 άτομα.

Συγκεκριμένα ένας 41χρονος αλλοδαπός και ένας 35χρονος ημεδαπός, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη ληστείας σε βάρος 79χρονου ημεδαπού, στις 07-09-2019 στη Λαμία.

Επιπλέον, από την έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμα 27χρονου ημεδαπού συνεργού τους.

Ειδικότερα, ο 41χρονος μαζί με τον 27χρονο, προσέγγισαν τον 79χρονο, ο οποίος κινούταν πεζός και με την άσκηση σωματικής βίας, του απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ, το κινητό του τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά του έγγραφα, ενώ ακολούθως τράπηκαν σε φυγή, μαζί με τον 35χρονο, ο οποίος κατόπτευε το σημείο, προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί.

Στο πλαίσιο άμεσων και εκτεταμένων αναζητήσεων, ο 41χρονος εντοπίσθηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ενώ αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, εντόπισαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα και τον 35χρονο, όπου ομοίως συνελήφθη, με τη συνδρομή της ανωτέρω Υπηρεσίας.

Στην κατοχή του 41χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος του χρηματικού ποσού που είχαν αποσπάσει, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε νομότυπα.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στον κ. Ανακριτή Λαμίας.