Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

ees

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών, η οποία καθιερώθηκε να εορτάζεται κάθε 2ο Σάββατο του Σεπτεμβρίου, να θυμίσουμε στους παλιούς και να ενημερώσουμε τους νέους, ότι ο Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος διεθνής Οργανισμός στην παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών με ιστορία περισσότερη από 150 χρόνια.

O εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών είναι μια ευκαιρία να τονιστεί η σπουδαιότητα γνώσης των Πρώτων Βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αλλά και στην καθημερινότητα, εκεί όπου η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση κάποιου που γνωρίζει Πρώτες Βοήθειες μπορεί να αποτρέψει μια αναπηρία ή να σώσει κάποια ζωή.

Το μήνυμα της φετινής χρονιάς είναι: « Όλοι έχουν τη δυνατότητα να μάθουν πρώτες Βοήθειες και να σώζουν ζωές, ανεξάρτητα από την προσωπική ή την κοινωνική τους κατάσταση».

Στην εποχή μας η ανάγκη γνώσης Πρώτων Βοηθειών από όλους τους πολίτες είναι μεγαλύτερη από ποτέ, με πλήρη σεβασμό στη διαφορετικότητα, χωρίς διαχωρισμούς. Γυναίκες και κορίτσια, ηλικιωμένοι, κρατούμενοι, ασθενείς, άτομα με αναπηρίες, παιδιά και νέοι  που αντιμετωπίζουν δυσκολίες (ορφανά, παιδιά-εργάτες, παιδιά στο δρόμο), εκτοπισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι υπάρχει το περιθώριο να σώσουμε ζωές εάν παρέμβουμε έγκαιρα. Η γνώση Πρώτων Βοηθειών αποτελεί επιλογή ζωτικής σημασίας και ύψιστη ανθρωπιστική  δράση. Η Διεθνής Ομοσπονδία ενθαρρύνει όλους τους Εθνικούς Συλλόγους να συμπεριλάβουν στις εκπαιδεύσεις τους άτομα όλων των ηλικιών και προελεύσεων, με ανάπτυξη ειδικών προγραμμάτων, ευαισθητοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερο  τους συμμετέχοντες για τη μάθηση Πρώτων Βοηθειών.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών, το Περιφερειακό Τμήμα Λαμίας του Ε.Ε.Σ., θα πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων με σκοπό την προώθηση και υποστήριξη των γνώσεων και δεξιοτήτων Πρώτων Βοηθειών σε αποκλεισμένες ομάδες του πληθυσμού, καθώς και στο ευρύτερο κοινό. 

Παρασκευή 13.9.2019

  • Εκπαίδευση σε Πρώτες Βοήθειες στα μέλη του 3ου ΚΑΠΗ Λαμίας στις 10:00
  • Εκπαίδευση στους ωφελούμενους του Κέντρου Ημέρας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία

Σάββατο 14.9.2019

  • Επίδειξη Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης Απινιδωτή από τις Νοσηλεύτριες-Εκπαιδεύτριες του Ε.Ε.Σ. Λαμίας, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 11:00 - 14:00

flayer1

flayer2