Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

eek

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (ΕΕΚ) από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 Σεπτεμβρίου 2019 με 22 Σεπτεμβρίου 2019 είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους.

Η εβδομάδα κορυφώνεται με την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» κατά την οποία κεντρικοί δρόμοι ή και μεγάλα τμήματα των πόλεων κλείνουν για τα αυτοκίνητα, αφήνοντας ελεύθερο χώρο στους πεζούς, τους ποδηλάτες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (ΕΕΚ) εστιάζει κάθε χρόνο σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2019 είναι «Ασφαλές περπάτημα – ασφαλή ποδηλασία».

Προωθεί το ασφαλές περπάτημα και την ασφαλή ποδηλασία και υπερθεματίζει τα οφέλη που εξασφαλίζουν οι δύο αυτές δραστηριότητες για την υγεία μας, το περιβάλλον μας και την ισορροπία των πόλεων μας.

Οι ενεργοί τρόποι μετακίνησης όπως το περπάτημα και το ποδήλατο συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας μας και προστατεύουν το περιβάλλον από τις επικίνδυνες εκπομπές αερίων, που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

O Δήμος Λαμιέων ως θεματοφύλακας της προστασίας του αστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών, για άλλη μία χρονιά συμμετέχει και στηρίζει ενεργά τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας το διάστημα 16/9/19 - 22/9/19.

Ειδικότερα το πρόγραμμα των δράσεων αποτυπώνεται ως εξής:

Σάββατο 21/9/19 / 11:00 - 12:00

Δράση «Ζωντανοί δρόμοι», περίπατος των δημοτικών συμβούλων με στόχο την αξιολόγηση των προβλημάτων της πόλης μας ( φυσικά εμπόδια, σπασμένα πεζοδρόμια, η παράνομη στάθμευση, η απόρριψη σκουπιδιών κ.λπ.)

Κυριακή 22/9/19 / 10:00 - 14:00

Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Ποδηλατοδρομία στο κέντρο της πόλης από τους δημότες, μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων και δημοτικούς συμβούλους. Κλείσιμο δρόμων στο κέντρο της πόλης που περικλείεται από τις οδούς Όθωνος, Καραϊσκάκη, Αγνώστου Στρατιώτη, Υψηλάντη, Μακροπούλου, Αχιλλέως, Πατρόκλου, Βενιζέλου, Μπότσαρη, Παπακυριαζή, Θερμοπυλών, Καποδιστρίου και Αμαλίας.