Οι επισημάνσεις του Γιάννη Οικονόμου για τα πανεπιστημιακά τμήματα της Λαμίας
Με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων στα πανεπιστημιακά τμήματα που εδρεύουν στη Λαμία ο βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου συναντήθηκε με τον κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών Μπάγκο και τον πρόεδρο του τμήματος της Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική Αναγνωστόπουλο.
Δείτε επίσης....
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τη στέγαση και την ανεπάρκεια των υφιστάμενων χώρων προκειμένου να λειτουργήσουν οι 5 νέες σχολές και τα παλιότερα τμήματα με τους 860 πρωτοετείς και τους άλλους φοιτητές αλλά και οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη στελέχωση των μελών ΔΕΠ κυρίως σε ότι αφορά το Μαθηματικό.
Ο Γιάννης Οικονόμου ενημερώθηκε επίσης για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε επίπεδο προγραμμάτων αλλά και για τις 3 κατευθύνσεις του ΜΠΣ.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Γιάννης Οικονόμου προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: "Αφού ευχηθώ καλή ακαδημαϊκή χρονιά σε φοιτητές και καθηγητές θέλω να κάνω 3 επισημάνσεις:
- Είναι πολύ σημαντικό το Πανεπιστήμιο και η δουλειά που γίνεται εκεί να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι του οικοσυστήματος της πόλης μας και με την επιστημονική του γνώση, την ερευνητική του δουλειά και το ανθρώπινο δυναμικό του να συμβάλλει στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της Λαμίας σε διάφορα επίπεδα.
- Σε 2 από τα 5 τμήματα και μάλιστα στο Μαθηματικό και το Φυσικό η βάση εισαγωγής ήταν κάτω από το 10. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί από τους φοιτητές που θα σπουδάσουν Μαθηματικά και Φυσική ενδεχομένως πέρασαν στα τμήματα αυτά γράφοντας στα αντίστοιχα μαθήματα κοντά στο 5. Αυτό δεν είναι κανονικό, αποτελεί στρέβλωση που θα δημιουργεί προφανή προβλήματα και στη λειτουργία και την ποιότητα των τμημάτων αλλά και στα ίδια τα παιδιά και την εξέλιξη τους.
- Αταλάντευτος προσανατολισμός της τοπικής μας κοινωνίας πρέπει να είναι η δημιουργία Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. Για να πετύχουμε το στόχο μας αυτό θα πρέπει να εργαστούμε μεθοδικά, ενωτικά και συντονισμένα με τεκμηριωμένες προτάσεις. Πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να είναι η άμεση συγκρότηση του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου Εκπαίδευσης και Έρευνας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που ανάμεσα στα άλλα έχει και από το νόμο την ευθύνη και την αρμοδιότητα να μελετήσει και να προτείνει την ίδρυση Πανεπιστημίου στη Στερεά. Παρά το γεγονός ότι ο νόμος κατακερματισμού του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και του Πανεπιστημίου είναι σε ισχύ από τις 29/1/2019 η υπουργική απόφαση για τη συγκρότηση του Ακαδημαϊκού συμβουλίου που προβλέπεται από τον ίδιο νόμο δεν έχει ακόμη εκδοθεί. Για αυτό το ζήτημα τις επόμενες μέρες θα καταθέσω ερώτηση στην αρμόδια υπουργό Παιδείας."