Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

asfaleia lamias

Ιδρύεται Υποδιεύθυνση Ασφαλείας με έδρα τη Λαμία όπως ενημέρωσε τον βουλευτή Φθιώτιδας Γιάννη Οικονόμου ο διευθυντής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Το θέμα ήρθε πρόσφατα στη Βουλή, στις 19 Σεπτεμβρίου 2019 ,μετά από την ερώτηση με Αρ.777 19-9-2019 που κατέθεσε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου.

Στην ερώτηση του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως μετά την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας που έλαβε χώρα το 2017, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας παρέμεινε η μοναδική Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση της Επικράτειας που δεν διέθετε Υποδιεύθυνση Ασφαλείας και έθετε το θέμα ίδρυσης της.

Στην απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στις 11 Οκτωβρίου 2019 με ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 7017/4/23132-γ΄  αναφέρεται πως «Παρέπεται να λεχθεί ότι, στο πλαίσιο της ουσιαστικής αποτίμησης της αποτελεσματικότητας των προκαθορισμένων μεταρρυθμίσεων, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας επανεκτιμώνται οι ανάγκες όλων των περιφερειακών Υπηρεσιών του Σώματος και εκδηλώνονται, όπου αυτό απαιτείται, οι απαραίτητες τροποποιήσεις της οργανωτικής δομής ή/και η ανακατανομή των οργανικών θέσεων σε αυτές, πάντοτε προς το σκοπό της διασφάλισης του υψηλότερου δυνατού επιπέδου απόδοσής τους. Στο πλαίσιο αυτό, θα εκτιμηθεί και η τυχόν προαγωγή του διαλαμβανόμενου Τμήματος Ασφαλείας, σε Υποδιεύθυνση.»

Άμεση και ταχύτατη ήταν η αντίδραση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αφού στις 25 Οκτωβρίου 2019 ανακοινώνεται πως θα ιδρυθεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας με έδρα τη Λαμία.

Συνεχίζουμε μεθοδικά και ακόμα πιο αποφασιστικά τη μάχη κατά της ανομίας ώστε το αίσθημα της ασφάλειας να εμπεδωθεί παντού.

Το link της ερώτησης

Μετά από επικοινωνία του Υπουργού Οικονομικών, Βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστου Σταϊκούρα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ένα χρόνιο αίτημα της Φθιώτιδας, γίνεται πράξη.

Ιδρύεται Υποδιεύθυνση Ασφαλείας στη Φθιώτιδα, με έδρα τη Λαμία.

Υπενθυμίζεται πως ήδη, από τον Απρίλιο του 2018, με τις υπ’αρίθμ. 5106/16-4-2018 και 548/2.8.2018 Ερωτήσεις, είχαν τεθεί εκ μέρους του κ. Σταϊκούρα τα ζητήματα τόσο της μείωσης των οργανικών θέσεων στη Φθιώτιδα, όσο και το γεγονός πως η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παρέμενε η μοναδική Περιφέρεια που δεν διέθετε Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, μετά και την αναδιάρθρωση που πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Αστυνομία το 2017.

Η προσπάθεια της Κυβέρνησης για την αναβάθμιση της λειτουργίας και της επιχειρησιακής δυναμικής, με στόχο την παροχή καλύτερων υπηρεσιών ασφαλείας και προστασίας στους πολίτες, συνεχίζεται.