Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

7798111

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, έστειλε επιστολή στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, με σκοπό την αγορά - απαλλοτρίωση έκτασης 10 στρεμμάτων στον ιστορικό τόπο της Αλαμάνας, ενόψει και του εορτασμού (2021) των 200 χρόνων από την Επανάσταση.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων σημειώνει ότι:

«Στην Αλαμάνα, όπου έγινε η γνωστή μάχη στις 23 (ή 22) Απριλίου 1821 με τις πολυδιάστατες επιδράσεις στη θετική έκβαση της ελληνικής Επανάστασης, δεν υπάρχει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο δημόσιας γης, για να αποδοθεί η οφειλόμενη τιμή στον Αθανάσιο Διάκο και τους συμπολεμιστές του».

«Να αναδειχθεί ο τόπος και μάλιστα σε συνδυασμό με τις Θερμοπύλες και το Γοργοπόταμο (όπως έχουμε αναπτύξει στο γραφείο σας και προφορικά)».

«Σημειώνω ότι στην ευρύτερη περιοχή είχε λάβει χώρα και η «Μάχη του Σπερχειού» επί Βυζαντίου (997 μΧ)».

Και συνεχίζει:

«Σας ζητώ να κινήσετε τη διαδικασία αγοράς ή απαλλοτρίωσης από το Ελληνικό Κράτος, έκτασης 10 στρεμμάτων στον ιστορικό αυτό τόπο».

«Σας γνωρίζω ότι το κόστος αγοράς ή απαλλοτρίωσης της έκτασης των 10 στρεμμάτων είναι χαμηλό (δεν υπερβαίνει τις 2-3 δεκάδες χιλιάδες ευρώ).

Σκοπός είναι η κατασκευή υποδομών και η αξιοποίησή τους (μνημείο, κατασκευή - αναπαράσταση γέφυρας κοκ) για την ανάδειξη και αξιοποίηση της περιοχής».

Και κλείνει ο Χρήστος Σταϊκούρας:

«Το Υπουργείο Οικονομικών έχει την πρόθεση να εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση για την αγορά ή απαλλοτρίωση της έκτασης των 10 στρεμμάτων».