Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

agriogoyrouna

Η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Πρόοδος", Αλεξάνδρα Βεντούρη - Νασοπούλου ζητάει άμεση λύση των προβλημάτων που δημιουργούν τα αγριογούρουνα στην Φθιώτιδα.

Ως γνωστόν, ο πληθυσμός των αγριόχοιρων έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις σε όλη την Στερεά Ελλάδα και στην ανατολική Φθιώτιδα, καθώς αναζητούν τροφή σε πολλές αστικές περιοχές καταστρέφοντας τις καλλιέργειες των αγροτών.

Το μεγάλο πρόβλημα (το οποίο πρέπει να αναδειχτεί στις πραγματικές του διαστάσεις) έχει προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα με τη συχνή διέλευση αγριόχοιρων από τους δρόμους του Διευρυμένου Δήμου Στυλίδος, προκαλώντας τροχαία ατυχήματα στους διερχόμενους οδηγούς.

Η μειωμένη ταχύτητα τις βραδινές ώρες, η συγκέντρωση του οδηγού, τα καλά φώτα στο αυτοκίνητο και η σωστή σήμανση είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Προτείνουμε την άμεση τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης κατά μήκος της Παλαιάς Εθνικής Οδού, με ένδειξη «Προσοχή διέλευση αγριογούρουνων» και στη συνέχεια ελεγχόμενη απομάκρυνση των αγριόχοιρων που διαβιούν στην περιοχή μας με κυνηγετικά σκυλιά, σε συνεργασία με τους κυνηγετικούς συλλόγους, το Δασαρχείο και την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Φθιώτιδας.