Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

7 mathitikos 1

Τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της Περιφερειακής συνεργασίας συνδιοργανώνουν τον 7ο Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό Στερεάς Ελλάδας με θέμα την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Σκοπός αυτής της δράσης είναι η διασύνδεση της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα, δεδομένου ότι καμία δραστηριότητα δεν μπορεί να έχει επιτυχία και διάρκεια χωρίς το απαραίτητο εκπαιδευτικό υπόβαθρο.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας και Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης συμμετέχουν και υποστηρίζουν τη διαδικασία.

Κοινή προσπάθεια όλων, η διασύνδεση της εκπαίδευσης με το επιχειρείν.

Δίνεται η δυνατότητα στους νέους να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση και επιβραβεύονται για αυτό.

Οι μαθητές των Λυκείων και της Γ' Γυμνασίου της Περιφέρειας μπορούν να πάρουν μέρος με πρωτότυπες και ιδιαίτερες ιδέες, να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους πλάνο, στοχεύοντας στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Στερεάς Ελλάδας.

Οι διακριθέντες μαθητές θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη σε αντίστοιχες με την εργασία τους επιχείρηση, ώστε να έρθουν σε άμεση επαφή με το πραγματικό περιβάλλον μιας επιχείρησης.

7 mathitikos