Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

efka agroton

Με την πρώτη κοινοβουλευτική ερώτηση του Γιάννη Οικονόμου, στις 5 Αυγούστου 2019 είχε αναδειχθεί η απαράδεκτη -για σύγχρονη δημόσια υπηρεσία – κατάσταση που επικρατούσε στον ΕΦΚΑ Αγροτών Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία με τους μόλις 4 υπάλληλους να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διεκπεραιώσουν έναν τεράστιο όγκο υποθέσεων των ασφαλισμένων που έφταναν από κάθε γωνιά και των 5 νομών της Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Το υπουργείο Εργασίας απάντησε άμεσα στην ερώτηση του βουλευτή και δεσμεύθηκε για την ενίσχυση σε προσωπικό του τμήματος ΕΦΚΑ Αγροτών στη Λαμία με ανακατανομή προσωπικού αλλά και με προσλήψεις το 2020.

Δεσμεύθηκε επίσης να εξετάσει τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΕΦΚΑ Αγροτών από το περιφερειακό σε τοπικό επίπεδο.

Σήμερα η κυβέρνηση συνεπής στις δεσμεύσεις της ανακοινώσε μέσω του αρμόδιου υπουργού Βρούτση την αποκέντρωση των υπηρεσιών του τ. ΟΓΑ και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων και της εξυπηρέτησης από τα περιφερειακά σημεία στα τοπικά υποκαταστήματα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης(ΕΦΚΑ-Μισθωτών) στις πρωτεύουσες των νομών.

Η αρχή γίνεται με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, όπου, από σήμερα, θα ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία στη Λαμία.

Τι σημαίνει αυτό;

Οι 11.652 αγρότες του νομού Φθιώτιδας θα εξυπηρετούνται πλέον από το Περιφερειακό Υποκατάστημα Μισθωτών στη Λαμία, στην οδό Θερμοπύλων 72 ενώ από τις 2 Ιανουαρίου 2020, 19.949 αγρότες από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν θα απαιτείται να επισκέπτονται τη Λαμία και το περιφερειακό τμήμα του πρώην ΟΓΑ για την εξυπηρέτησή τους, αλλά θα εξυπηρετούνται για θέματα ασφάλισης-εισφορών και μητρώου, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους, από τα υποκαταστήματα μισθωτών του ΕΦΚΑ στην πρωτεύουσα κάθε νομού.

Περισσότερα...