Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

oikonomou vouli

"Είναι υποχρέωση μου να βρίσκομαι σήμερα στη Βουλή και να μιλήσω με αλήθειες για την ΛΑΡΚΟ αυτή την τόσο καθοριστική στιγμή για την εταιρία και τους εργαζόμενους της", δήλωσε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου.

Γνωρίζω προσωπικά τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ οι οποίοι ζουν υπό συνθήκες δοκιμασίας για πολλά χρόνια και σε συνθήκες αγωνίας τις τελευταίες ώρες. Γνωρίζω την αξιοπρέπεια με την οποία ζουν τις οικογένειες τους, την ψυχή που καταθέτουν στη δουλειά τους αφού η ΛΑΡΚΟ είναι για αυτούς κομμάτι της ταυτότητας τους , τους παραδοσιακούς και οικογενειακούς δεσμούς που τους συνδέουν με την εταιρία και το βαρύ φορτίο αίματος που έχουν πληρώσει όλα αυτά τα χρόνια.

Για τη ΛΑΡΚΟ υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες τόσο από τις διοικήσεις όσο και από τις κυβερνήσεις. Οι ευθύνες αυτές πρέπει κάποια στιγμή και να συζητηθούν και να αποδοθούν . Το οφείλουμε στους εργαζόμενους, το οφείλουμε στην κατάσταση αυτή μετασχηματισμού της εταιρείας τώρα. Δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε και να προσπερνάμε με διαπιστώσεις.  Η σημερινή κατάσταση της ΛΑΡΚΟ είναι συνέπεια της αρνητικής επίδοσης του κρατικού μοντέλου λειτουργίας της εταιρίας.

Στην αντιπολίτευση δυστυχώς κυριαρχεί η υποκρισία και ο δογματισμός-δονκιχωτισμός:
Δογματισμός-Δονκιχωτισμός διότι αυτά που λέει η μαρξιστική αντίληψη περί κρατικής λειτουργίας της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας είναι εκτός κάθε πλαισίου στη σύγχρονη οικονομία και στον ανεπτυγμένο κόσμο και βρίσκεται έξω από κάθε λογική συζήτησης ανεύρεσης βιώσιμης λύσης για το μέλλον της εταιρίας.
Υποκρισία διότι κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ δεν τολμά να πει ότι η συμμετοχή του ιδιώτη είναι μονόδρομος και ότι χωρίς την εξυγίανση της εταιρίας όπως οδηγείται μέσω της τροπολογίας κανείς ιδιώτης δεν θα έρχονταν ποτέ να επενδύσει.

Η τροπολογία της κυβέρνησης  για τη ΛΑΡΚΟ διασφαλίζει τη λειτουργιά της επιχείρησης για ένα χρόνο -ενώ σε αντίθετη περίπτωση υπήρχε άμεσος κίνδυνος λουκέτου από τις 17 Φεβρουαρίου- μέσα στον οποίο θα επιχειρήσουμε να διαμορφώσουμε ελκυστικές συνθήκες για επενδυτές -πραγματικούς επιχειρηματίες ,που θα διασφαλίσουν τη συνέχιση της λειτουργίας και την ανάπτυξη της.

Μέσα σε αυτό τον χρόνο η κυβέρνηση μας θα πρέπει να λάβει πρόνοια έτσι ώστε να μη μειωθούν οι αποδοχές των εργαζομένων  που  βρίσκονται στην περιοχή των 1000 ευρώ και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε στο τέλος αυτής της διαδικασίας να μη βρεθούν άνθρωποι χωρίς δουλειά και μεροκάματο.