Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

oikonomou

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή τοποθετήθηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου με αναφορά στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες στα ελληνοτουρκικά σύνορα και στην σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των ευρωπαίων αξιωματούχων στον Έβρο.

«Θα ήθελα να ξεκινήσω αναφερόμενος στη μεγάλη στρατηγική εθνική επιτυχία που φέρει τη σφραγίδα της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σήμερα το σύνολο της Ευρωπαϊκής ηγεσίας διαπίστωσε επί τόπου ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει μετατρέψει την χώρα του από κράτος στο μεγαλύτερο διακινητή ανθρώπινων ψυχών στο κόσμο.

Φυσικά οι διαπιστώσεις οφείλουν να έχουν και την ανάλογη συνέχεια στο διπλωματικό πεδίο γιατί η κατάσταση στα νησιά μας είναι ήδη εκρηκτική και η συνέχιση του στοιβάγματος ανθρώπων από την Τουρκία στον Έβρο άκρως επικίνδυνη.

Παράλληλα είναι ξεκάθαρο ότι κάθε επιχειρούμενη και υποκινούμενη εισβολή και παραβίαση των συνόρων δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί. Με αποφασιστικότητα, με σχέδιο και με υψηλό ηθικό οι στρατιώτες, οι αστυνομικοί, οι λιμενικοί και οι συνοριοφύλακες κάνουν το καθήκον τους. Έχουν την εμπιστοσύνη και το σεβασμό μας»