Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

oikonomou

Για μια ακόμα φορά ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου επανέρχεται στο θέμα της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Μετά την παρουσίαση της «Φάρμας Καινοτομίας», της πρότασης για την αξιοποίηση της ΠΕΛ, τόσο στα ΜΜΕ όσο και στους κυβερνητικούς αξιωματούχους, ο κ. Οικονόμου κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη σχετικά με τα προβλήματα και τις αδυναμίες του θεσμικού πλαισίου που διέπει τον υφιστάμενο φορέα.

Συγκεκριμένα,  με νόμο του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης (4605 ΦΕΚ 52 Α/01.04.2019 μέρος Ε) συστάθηκε η Α.Ε. «Φορέας Διοίκησης, Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων και Εγκαταστάσεων Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.». Στην εταιρία συμμετέχουν ο Δήμος Λαμιέων με 60%, η Περιφέρεια Στερεάς  Ελλάδας 20% και το ΕΒΕ Φθιώτιδος 20%.

Το συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο όμως παρουσιάζει μια σειρά από προβλήματα που είχαν επισημάνει την περίοδο της συζήτησής του, τόσο η διορισμένη από την τότε κυβέρνηση διοίκηση όσο και οι φορείς με πιο σημαντικά:

α) Το ανεπαρκές για την λειτουργία και αναβάθμιση της έκθεσης μετοχικό κεφάλαιο (170.000 ευρώ).

β) Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΕΛ, το γεγονός ότι ο νέος φορέας καθίσταται αυτόματα καθολικός διάδοχος δυσλειτουργιών του παρελθόντος και όμηρος της διαχείρισης αμέτρητων εκκρεμών ζητημάτων που ακόμη και σήμερα δεν έχουν διερευνηθεί στην ολότητα τους.

γ) Η παραπομπή σε ΚΥΑ σειράς θεμάτων για την οργάνωση και λειτουργία του νέου σχήματος, από τις οποίες δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα καμία.

Με βάση τα παραπάνω ρωτάει ο Γιάννης Οικονόμου τον υπουργό Ανάπτυξης:

Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η αλλαγή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου ή η συμπλήρωσή του ή η έκδοση των ΚΥΑ που εκκρεμούν και που θα ρυθμίσουν μια σειρά σοβαρών θεμάτων για την οργάνωση και τη λειτουργία του νέου σχήματος;

Υπάρχει κάποια επίσημα κατατεθειμένη πρόταση στο υπουργείο Ανάπτυξης για τη λειτουργία και την αξιοποίηση της ΠΕΛ;

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.