Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

oikonomou souliotis

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, Δήμαρχο Καρπενησίου Νίκο Σουλιώτη είχε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου.

Αφορμή για τη συνάντηση ήταν η πρόταση του Γιάννη Οικονόμου για τη δημιουργία «Φάρμας Καινοτομίας» στην ΠΕΛ που έχει καταθέσει στο δημόσιο διάλογο εδώ και περίπου ένα μήνα.  Ο Γιάννης Οικονόμου ενημέρωσε τον κ. Σουλιώτη για την πρόταση και την αναπτυξιακή δυναμική που μπορεί να προσφέρει στη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή.

Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε ευρύτερα το ζήτημα της ανάπτυξης της περιοχής. Σχετικά με το ζήτημα αυτό ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε την πρόταση του για την ανάγκη υιοθέτησης μιας περιφερειακής αναπτυξιακής στρατηγικής και διεκδίκησης της αξιοποίησης όλων των αναπτυξιακών συντελεστών που διαθέτει η περιοχή μας. Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι η συνεργασία και η συμμετοχή  όλων των αιρετών εκπροσώπων των πολιτών της περιοχής μας και φυσικά και της ΠΕΔ.

Από την πλευρά του ο κ. Σουλιώτης επέδειξε ουσιαστικό ενδιαφέρον για τις προτάσεις αυτές και δήλωσε πρόθυμος να συμβάλει σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια που αφορά την περιφέρεια μας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΕΔ ενημέρωσε τον Γιάννη Οικονόμου για μια σειρά από θέματα που αφορούν θεσμικά ζητήματα λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, οικονομικά των Δήμων και γραφειοκρατικά προβλήματα που εμποδίζουν την υλοποίηση έργων που είναι κρίσιμα για τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες.