Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
dikigoriko grafeio
 
Το Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας, συνήλθε στις 24.04.2020, με τηλεδιάσκεψη, για να τοποθετηθεί ενόψει των ανακοινώσεων της Κυβέρνησης για την επαναλειτουργία των Υποθηκοφυλακείων και το σταδιακό άνοιγμα των Δικαστηρίων.
Αφού έλαβε υπ' οψιν του:
 
1. Την από 22.04.2020 επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων Δ.Σ.Ε. προς τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς (ΕΟΔΥ, Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού), με την οποία ζητά να πληροφορηθεί εάν υπήρξε η σύμφωνη γνώμη τους για την επαναλειτουργία των υποθηκοφυλακείων και τη περιορισμένη επαναλειτουργία των Δικαστηρίων και σε καταφατική περίπτωση, τα προτεινόμενα μέτρα προστασίας και την τήρηση συγκεκριμένων προληπτικών μέτρων γενικής και ατομικής προστασίας, που θα εγγυώνται την ασφαλή παροχή των υπηρεσιών και θα διασφαλίζουν την δημόσια υγεία,
2. Την από 23.4.2020 απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής,
3. Την από 24.4.2020 επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής προς τον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης, για την μετάθεση της ενάρξεως των άνω διαδικασιών για την 4.05.2020 και
4. Το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα δεν έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα προστασίας, τόσο εντός του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας, όσο και στα Υποθηκοφυλακεία του Νόμου αποφάσισε ομόφωνα, -παρά την επιτακτική ανάγκη επανεκκίνησης της δραστηριότητάς μας, μετά από 45 ημέρες υποχρεωτικής «ανεργίας»-με γνώμονα αποκλειστικά την προστασία της δημόσιας υγείας, των μελών μας, των λοιπών συλλειτουργών της Δικαιοσύνης (δικαστικών λειτουργών, δικαστικών υπαλλήλων και υπαλλήλων των Υποθηκοφυλακείων), αλλά και του κοινωνικού συνόλου της τοπικής κοινωνίας, την αποχή των μελών του από την παράσταση τους ενώπιον των ακροατήριων όλων των δικαστηρίων κάθε βαθμού και των υπηρεσιών τους και απ΄ όλες τις δικαστικές και εξωδικαστικές ενέργειες σε όλες τις δημόσιες αρχές - υπηρεσίες και σε ιδιωτικούς φορείς έως και την 3.5.2020, ώστε να δοθεί επαρκής χρόνος στην Πολιτεία να λάβει ολα τα προληπτικά μέτρα προστασίας που θα εγγυώνται την ασφάλεια όλων.
 

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.