Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

xristos staikouras

Η Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα απόδοσης τιμής στους διαχρονικούς αγώνες των εργαζομένων.

Φέτος, το μήνυμά της είναι ακόμα πιο επίκαιρο, καθώς η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία, άρα και στην εργασία.

Η Κυβέρνηση έθεσε ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας και, αμέσως μετά, μερίμνησε για τη στήριξη των εργαζόμενων και των εργοδοτών που πλήττονται από την κρίση.

Με οριζόντιες παρεμβάσεις, άπλωσε «δίχτυ προστασίας» στη συντριπτική πλειονότητα των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας, και ενίσχυσε την κοινωνική συνοχή.

Στη φάση σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομίας, στην οποία εισερχόμαστε αυτόν τον μήνα, η κρατική αρωγή θα επικεντρωθεί στη στήριξη της απασχόλησης και στην ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, αξιοποιώντας παράλληλα, στην κατάλληλη στιγμή, όλα τα πρόσθετα ευρωπαϊκά εργαλεία, τα οποία θα είναι διαθέσιμα.

Είμαι αισιόδοξος ότι η παρούσα δοκιμασία θα είναι παροδική και ότι, με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Κυβέρνηση, προοδευτικά, η οικονομία θα ανακτήσει την προ κρίσεως δυναμική της.

Καλό μήνα με υγεία σε όλες και σε όλους!