Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

98203661 1318426635027095 6017492624737304576 n

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο είχε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η πορεία υλοποίησης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» ύψους 2,5 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τον περασμένο μήνα.

«Η σωστή αξιοποίηση του προγράμματος αυτού είναι πολύ κρίσιμη υπόθεση για τις υποδομές και την ποιότητα ζωής των Ελλήνων αλλά και των πολιτών της Φθιώτιδας. Είναι σημαντικό οι πόροι του προγράμματος να μην πολυκατακερματιστούν σε δράσεις που δεν θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας. Δίκτυα ύδρευσης, σχολικά κτίρια, αγροτική οδοποιία, περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, ψηφιακές υποδομές, είναι βασικοί τομείς που θα χρηματοδοτηθούν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα και εμείς στη Φθιώτιδα οφείλουμε να προετοιμαστούμε σωστά έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε την χρηματοδότηση αυτή» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου. 

Το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η συγκρότηση των απαραίτητων δομών που θα τρέξουν το πρόγραμμα και αμέσως μετά θα βγουν στον αέρα οι προσκλήσεις για την ένταξη των έργων που θα χρηματοδοτηθούν.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Γιάννης Οικονόμου έθεσε στον Υπουργό μια σειρά από ζητήματα  που αφορούν τη λειτουργία των Δήμων του νομού Φθιώτιδας.

Θέματα χρηματοδότησης, στελέχωσης με προσωπικό, διατήρησης των διευρυμένων δυνατοτήτων της οικονομικής επιτροπής, διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών,  είναι κρίσιμα για τη λειτουργία των Δήμων στην περιοχή μας.

Η Κυβέρνηση σχεδιάζει μια σειρά από παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα που κινούνται στην κατεύθυνση των προτάσεων των Δήμων που μετέφερε ο Γιάννης Οικονόμου στον κ. Θεοδωρικάκο.