Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

oikonomou vouli

Παρέμβαση στη Βουλή έκανε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου για τις πολιτικές στήριξης του Τουρισμού που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα για το σκέλος που αφορά την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Σ/Ν του Υπουργείου Τουρισμού.

Στον εσωτερικό τουρισμό βασίζεται η τουριστική ανάπτυξη ολόκληρων περιοχών της χώρας μας, όπως η Φθιώτιδα που σε ολόκληρο το παραλιακό της μέτωπο από τον Θεολόγο έως τη Γλύφα, αλλά και σε περιοχές όπως η Αμφίκλεια, η Υπάτη, Παύλιανη και αλλού , δραστηριοποιούνται μικρές ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα με βασική πελατεία οικογένειες που εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης έχουν μεγάλη απώλεια εισοδήματος γεγονός που καθιστά για πολλούς από αυτούς εξαιρετικά δύσκολη την προοπτική των φετινών καλοκαιρινών τους διακοπών, ανέφερε στην τοποθέτηση του ο βουλευτής Φθιώτιδας.

Σε πρόσφατη κοινοβουλευτική του ερώτηση ο Γιάννης Οικονόμου έθεσε το ζήτημα αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να αξιοποιήσει χρηματοδοτικά εργαλεία και να δημιουργήσει ειδικά για φέτος, ένα πρόγραμμα ενίσχυσης του εσωτερικού ελληνικού τουρισμού όπως έκαναν στο παρελθόν ο ΕΟΤ και το Υπουργείο Εργασίας.

Στις κυβερνητικές εξαγγελίες ανακοινωθήκαν τα προγράμματα στήριξης του εσωτερικού τουρισμού με τον τριπλασιασμό μάλιστα του προϋπολογισμού για την ενίσχυση των δικαιούχων.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν:

- Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» με χρηματοδοτικό πλαίσιο 30 εκατ. Ευρώ, για τουλάχιστον 4 διανυκτερεύσεις με το πλήθος τους υπολογίζεται σε 250.000 δικαιούχους ενώ εκτιμάται ότι ο εσωτερικός τουρισμός θα περιλαμβάνει εφέτος τουλάχιστον 1 εκατ. διανυκτερεύσεις.

- Η ενίσχυση και η αναβάθμιση του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ

- Η χορήγηση εταιρικών κουπονιών για διακοπές, τα λεγόμενα «Holiday Vouchers» για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Η χρηματοδότηση των παραπάνω προγραμμάτων μπορεί να φτάσει σωρευτικά τα 70 εκ. ευρώ για φέτος.

Η ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού με τα παραπάνω εργαλεία είναι κάτι το οποίο έχει ανάγκη η τουριστική αγορά και κυρίως οι τουριστικοί προορισμοί της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Έτσι φέτος εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες πολίτες που το εισόδημα τους έχει πληγεί θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές σε περιοχές όπως η Φθιώτιδα, σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.