Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

107376206 1353951001474658 5263279628794100803 n

Στην ειδική εκδήλωση του Υπ. Υγείας στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τον COVID-19 που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώθηκε ότι το Νοσοκομείο της Λαμίας θα είναι στην ομάδα των νοσοκομείων όπου θα ενισχυθούν με νέες κλίνες ΜΕΘ μέσω της δωρεάς του ιδρύματος  Σταυρός Νιάρχος.

Συγκεκριμένα, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας θα ενισχύσει τη δυναμικότητα του με 7 νέες κλίνες ΜΕΘ.

Η δωρεά καλύπτει τον σχεδιασμό, την κατασκευή, ανακατασκευή ή ανακαίνιση των κτηριακών εγκαταστάσεων, όπου θα εγκατασταθούν οι νέες κλίνες.

Το γεγονός ότι το ΓΝ Λαμίας είναι στην πρώτη ομάδα των νοσοκομείων που θα δεχθούν τη δωρεά είναι αποτέλεσμα των κινήσεων και των χειρισμών τόσο της διοίκησης όσο και των υπηρεσιών του νοσοκομείου που προσαρμόστηκαν άμεσα και με συνέπεια στις προδιαγραφές που έθεσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προκειμένου να καλύψει τις υποδομές για 7 νέες κλίνες ΜΕΘ έτσι ώστε από τον προσεχή Οκτώβριο που θα ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες να φτάσουν συνολικά τις 15.

Η προσπάθεια όμως δεν πρέπει να σταματήσει εδώ. Οι κλίνες ΜΕΘ δεν είναι μόνο οι υποδομές, τα κτίρια, τα κρεβάτια και τα ιατρικά μηχανήματα.

Είναι κυρίως οι άνθρωποι, ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίοι είναι απαραίτητοι προκειμένου να λειτουργήσουν οι κλίνες ΜΕΘ που τόσο έχει ανάγκη η Λαμία και η Φθιώτιδα.