Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

oikonomou e1548923529762

Απάντηση στην κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ Γιάννη Οικονόμου με θέμα τις αποζημιώσεις για γεωτρήσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό που καταστράφηκαν από το πέρασμα του «Ιανού» έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδης.

Στην ερώτηση του ο Γιάννης Οικονόμου (δείτε εδώ) είχε επισημάνει το γεγονός πως δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για αποζημίωση ούτε στον κανονισμό του ΕΛΓΑ , ούτε στα ΠΣΕΑ για τις εκτεταμένες ζημιές που έγιναν σε γεωτρήσεις αλλά και μηχανολογικό εξοπλισμό εξαιτίας της θεομηνίας του «Ιανού».

Για αυτό τον λόγο ρωτούσε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης αν θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί και κτηνοτρόφοι που αποδεδειγμένα υπέστησαν ζημιές σε εγκαταστάσεις γεωτρήσεων ή σε μηχανολογικό εξοπλισμό από το πέρασμα του «Ιανού» στη Φθιώτιδα, από ποιόν φορέα και με ποιον τρόπο θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις αυτές.

Σε  απάντηση του για το θέμα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει μεταξύ άλλων πως « δόθηκε ειδική μέριμνα και στις ζημιές, όπως μηχανολογικός εξοπλισμός, έγγειο κεφάλαιο κ.λπ., οι οποίες, ως γνωστόν, δεν καλύπτονται από τον ΕΛ.Γ.Α. και δεν δύναται να ενταχθούν ούτε και στα Προγράμματα ΚΟΕ. Για τις συγκεκριμένες ζημιές, κατόπιν συνεννόησης του Προέδρου του ΕΛ.Γ.Α. και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, κινούνται οι διαδικασίες με την ΕΕ (απαλλακτικός Κανονισμός) για την ένταξή τους στον μηχανισμό Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, έτσι ώστε να ενισχυθούν μέσω του κρατικού προϋπολογισμού οι αγρότες μας και γι’ αυτές τις ζημιές».

Περισσότερα...