Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

foto 2 0

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων, με ομόφωνη απόφαση του, έκανε δεκτή την εισήγηση του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου, η αίθουσα συνεδριάσεων της οδού Αινιάνων, να ονοματοδοτηθεί σε αίθουσα «Λάμπρος Παπαδήμας».

Τιμώντας με αυτό τον τρόπο τη μνήμη και κυρίως τη σημαντική και πολυετή προσφορά του εκλιπόντος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι μόνο.

Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Λαμιέων στο πρόσωπο του Λάμπρου Παπαδήμα, τιμά και αναγνωρίζει όχι μόνον τον άνθρωπο που υπηρέτησε το Δημαρχιακό αξίωμα της Λαμίας επί τρεις συνεχόμενες τετραετίες αλλά τον ακούραστο μαχητή, αγωνιστή και κυρίως τον οραματιστή και υποστηρικτή της μετεξέλιξης της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής σκηνής του τόπου.

Ο Λάμπρος Παπαδήμας αποτελεί έναν από τους πρωταγωνιστές της αυτοδιοικητικής ιστορίας της Λαμίας και μετέπειτα ως Υπουργός Εσωτερικών έβαλε  ανεξίτηλα την προσωπική του σφραγίδα στις σύγχρονες εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος  μεταξύ των άλλων, τόνισε σχετικά :

«…Ο Λάμπρος Παπαδήμας για την πόλη της Λαμίας, δεν ήταν απλά ένας δήμαρχος, δεν ήταν απλά ένας συμβολισμός. Ο Λάμπρος Παπαδήμας ήταν αυτός που προσδιόρισε το διαχωρισμό του παλιού με το νέο. Ο εκπρόσωπος αυτής της γενιάς που ασυμβίβαστα προσπάθησε να δώσει όραμα, ποιότητα και δημιουργικότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση, ένας δήμαρχος που σημάδεψε την πορεία του στη Λαμία. Με τη σημερινή ονοματοδοσία στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία πλέον θα ονομάζουμε αίθουσα «Λάμπρου Παπαδήμα» δεν θέλουμε απλά να εκπληρώσουμε ένα χρέος απέναντι σε αυτούς που δημιούργησαν τις συνθήκες για τη νέα πόλη της Λαμίας, αλλά θέλουμε να θυμόμαστε πάντα και εμείς και οι επόμενοι, ποια πρέπει να είναι η πορεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσα από έναν διαρκή αγώνα, μέσα από μία συγκεκριμένη πορεία που θα μπορεί να μας οδηγήσει με ασφάλεια στο λιμάνι της δημιουργίας και της ανάπτυξης….».

Περισσότερα...