Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

05a977f75c8bd421cf67e35678973f79 XL 0

Η Ε.Μ.Υ. εξέδωσε επικαιροποιημένο  Έκτακτο Δελτίο ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ.

Πιο συγκεκριμένα για την Δευτέρα 04-12-2023 τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην ανατολική και νότια χώρα έως αργά το απόγευμα.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν κατά τόπους οι Σποράδες, η Εύβοια, η ανατολική Στερεά, η ανατολική και νότια Πελοπόννησος και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Νέα πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός και θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας από το βράδυ της Τρίτης 05-12-2023 και από τα δυτικά μέχρι το βράδυ της Τετάρτης 06-12-2023.

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Τρίτη 05-12-2023 από το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο, την νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και τις δυτικές Κυκλάδες.

Την Τετάρτη 06-12-2023 στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια έως το μεσημέρι, στη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την Κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία), τις Κυκλάδες και την Κρήτη έως αργά το απόγευμα. Από το πρωί και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του φαινομένου θα γίνεται στα τακτικά και τυχόν έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr

Για  πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου και για ενημέρωση καιρού οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.astynomia.gr & www.hnms.gr  

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας https://civilprotection.gov.gr/ 

Περισσότερα...