Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

minimalist curve lines shape flyer set of three

Η Ερασιτεχνική Σκηνή του Δη.Πε.Θε. Ρούμελης παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας Τσίρκο».

Ένα σπουδαίο έργο, ένα ορόσημο στη νεοελληνική δραματουργία, το αριστούργημα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Λαμία από την Ερασιτεχνική Σκηνή του Δη.Πε.Θε. Ρούμελης.

«Το Μεγάλο μας Τσίρκο» ανέβηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Αθήναιον, στις 22 Ιουνίου 1973, από τον θίασο Τζένης Καρέζη και Κώστα Καζάκου. Ένα έργο σαν λαϊκό πανηγύρι, με στοιχεία αλληγορικά, που διηγείται με σπονδυλωτά επεισόδια και σατυρική διάθεση την ιστορία του Ελληνικού κράτους, από τα χρόνια του Όθωνα μέχρι την Γερμανική κατοχή.

Μια παράσταση που άφησε εποχή, καθώς συνέπεσε με την εξέγερση του Πολυτεχνείου και το αίτημα του Ελληνικού λαού για δημοκρατία και ελευθερία. 

Η παράσταση ανεβαίνει με την συμμετοχή των μελών του Θεατρικού Εργαστηρίου ενηλίκων του Δη.Πε.Θε. Ρούμελης και με την πρωτότυπη μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου.

Συντελεστές παράστασης:

Συγγραφέας: Ιάκωβος Καμπανέλλης

Σκηνοθεσία/δραματουργική προσαρμογή: Κώστας Πασπάλης

Βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Αλαφοδήμου

Μουσική επιμέλεια: Βάσω Κωδωνά

Επιμέλεια κοστουμιών/σκηνική διαμόρφωση: Κώστας Πασπάλης

Σχεδιασμός αφίσας: Ευαγγελία Σουλιώτη

Παίζουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί (αλφαβητικά): Μαρία Αγραφιώτη, Σοφία Αλαφοδήμου, Αθηνά Αναγνωστοπούλου, Εύα Αποστολακοπούλου, Κατερίνα Βασιλείου, Όλγα Βοντά, Νίκος Θεοδοσίου, Βίκυ Καντζόγια, Δέσποινα Καραχάλιου, Βασιλική Κωδωνά, Αναστασία Μπαλαφούτη, Ευαγγελία Νίκα, Νάνσυ Ράπτη, Ζαχαρούλα Σωτηρίου, Κωνσταντίνα Τσιαντή-Κουτσούμπα, ΡίτσαΤσιάκαλου, Εύη Χονδρογιάννη.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 και την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, ώρα έναρξης στις 21:00 και ώρα προσέλευσης κοινού στις 20:30.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πληροφορίες: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, Υψηλάντη 17, Τηλ.22310 33325, ώρες γραφείου

ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Περισσότερα...