Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας συνέλαβαν το πρωί της Τρίτης (22/9/2015) έναν 40χρονο ο οποίος κατηγορείται για θανάτωση ζώου και παραβιάσεις του νόμου περί όπλων.


Όπως προέκυψε από την έρευνα ο 40χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα σε περιοχή της Λαμίας με κυνηγετικό όπλο έναν αδέσποτο σκύλο.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν το ανωτέρω κυνηγετικό όπλο και δύο ακόμη κυνηγετικά όπλα του 40χρονου, για τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς δεν είχε προβεί στην ανανέωση των αδειών κατοχής τους. Επίσης κατασχέθηκε ένας κάλυκας κυνηγετικού φυσιγγίου.


Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
Επισημαίνεται ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση και χρηματική ποινή.
Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών, προτρέπει τους πολίτες να ενημερώνουν τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές για ανάλογα περιστατικά.

ΠΗΓΗ : newsbomb.gr

 

Περισσότερα...