Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα θα εορτασθεί και φέτος  η απελευθέρωση της Λαμίας ανήμερα της εορτής του πολιούχου Αγίου Λουκά .
Εβδομήντα ένα χρόνια πέρασαν  απο την ημέρα που απελευθερώθηκε η Λαμία απο τα γερμανικα στρατεύματα  κατοχής και η πόλη τιμά όσους έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία .
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με τον εσπερινό  στις έξι το απόγευμα του Σαββάτου  στον ιερό ναό του Ευαγγελιστού Λουκά  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ.Κωνσταντίνου , με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων μητροπολιτών Ύδρας , Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ  και Φθιώτιδας κ.κ. Νικολάου .


Στις 8 το βράδυ  θα πραγματοποιηθέι εκδήλωση  μνήμης  και αποδοσης τιμητικής διάκρισης  στον φιλλένηνα σουηδό καθηγητή Stoure Liner επικεφαλής του διεθνούς ερυθρού σταυρού  στα χρόνια της κατοχής , που βοήθησε να αποτραπεί επισιτιστική κρίση στη Λαμία .
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό θέατρο Λαμίας .
Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου  στις 11 το πρωί θα ξεκινήσει η επίσημη  δοξολογία  στον ιερό ναό του Αγίου Λουκά χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Φθιώτιδας κ.κ.Νικολάου  με την παρουσία των σεβασμιωτάτων μητροπολιτών Υδρας , Σπετσών και Αιγίνης κ.κ.Εφραίμ και Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου.
Θα ακολουθήσει λιτάνευση της ιεράς εικόνας με επίσημη πομπή δια των οδών Κοραή και Σκληβανιώτη που θα καταλήξει στον ιερό μητροπολιτικό ναό και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν  στις δώδεκα και μισή με επιμνημόσυνη δέηση  και κατάθεση στεφάνων  στο μνημείο εθνικής αντίστασης . ( έναντι ΚΕΥΠ ).

Περισσότερα...